Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, kalp krizinde anjiyo ve balon uygulamasının, dünya standartlarının da ilerisinde toplam 30 dakikada gerçekleştirildiği bildirildi.
Düzce Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Yazıcı, göğüs ağrısı şikayetiyle Düzce Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvuran hastalarda kalp krizi durumunda 24 saat süreyle hizmet verildiğini söyledi. Kardiyoloji Bölümü'nde gerekli her türlü teknolojik sistemin bulunduğunu ve dünya standartlarında hizmet verildiğini anlatan Yazıcı, özellikle kalp krizinde balon uygulaması konusunda Türkiye'de ilk sıralarda bulunduklarını vurguladı.
Dünya standartlarına göre bir kalp veya damar hastasının anjiyo testi için ortalama 90 dakikalık sürede hazır hale getirildiğini kaydeden Doç. Dr. Yazıcı, ''Hastanemizde bu süre 30 dakikaya iniyor. Yani bir hastanın servise getirilmesi, görevli personelin hazırlanması, tansiyon ve EKG'sinin ekranda görülmesi, hastanın damar yolunun açılması ve katater yerleştirilmesini 30 dakikada gerçekleştiriyoruz.
Büyükşehirlerde trafikteki gecikmeler ve sağlık personelinin organizasyonundaki problemler nedeniyle bu süre uzamaktadır. Büyük üniversite hastanelerinde bile kalp krizi hastası kapı doktoru, dahiliye uzmanı ve sonrasında kardiyolog tarafından değerlendirilmekte, ardından müdahale ekibi haberdar edilmekte, dolayısıyla gecikmeler yaşanmaktadır.
Düzce Tıp Fakültesi'nde acil birimi komşuluğunda konuşlandırılan kardiyoloji servisi asistanları göğüs ağrılı hastaları dakikalar içinde değerlendirip ekibi haberdar edebilmekte ve hastane çevresinde en fazla 10 dakikalık mesafede oturan ekip üyeleri hastaya çok kısa sürede müdahale edebilmektedir" diye konuştu.
Doç. Dr. Mehmet Yazıcı, Düzce Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Düzce ve ilçelerindeki hastanelerden de hasta kabul edildiğini, hasta vatandaşların başka illere gitmesine gerek kalmadığını söyledi.