Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Düzce İl Başkanı Fevai Arslan, Düzce'nin yeni yerleşim bölgesi olan kalıcı konutlar 14. bölgede bulunan kalıcı iş yerlerinin, sosyal tesis olarak kullanılması için İl Özel İdaresi'ne devredildiğini söyledi.
AKP Düzce İl Başkanı Fevai Arslan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve İl Genel Meclisi Başkanı Okan Eren Kuru ile birlikte, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Düzce'nin sorunlarını Ankara'ya taşıyıp, çözüm yolu aradıklarını söyleyen İl Başkanı Arslan, depremler sonrası dükkanları yıkılan hak sahipleri için yapılan ve şu anda boş olan kalıcı konutlar 14. bölgedeki kalıcı iş yerlerinin, sosyal tesis olarak kullanılabilmesi için Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile görüştüklerini belirtti. Görüşmenin ardından kalıcı iş yerlerinin İl Özel İdaresi'ne devrinin yapıldığını söyleyen Arslan, "Bakan ile ayrıca Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), TEM otoyolu ile bağlantısı konusunu da görüştük. Bağlantı yolunun, 2007 yatırım planına alınması için gerekli çalışmaları yaptık" dedi.
İl Başkanı Fevai Arslan, prefabrik mekanda hizmet veren Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nün Düzce'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan kalıcı iş yerlerine taşınmasıyla ilgili olarak ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile görüştüklerini belirterek, "Kalıcı iş yerlerine taşınacak olan Bağ-Kur İl Müdürlüğ'ünün tefrişi için bir miktar ödenek çıkarıldı. Ayrıca Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin tefriş konusunda desteği olacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın birleşmesinin ardından 2007 yılında yapılacak olan Bağ-Kur İl binası projesinde gerekli tadilatlar yapılarak 3 kurum aynı binada hizmet verecek" diye konuştu.
Arslan, Bağ-Kur'lu hastaların üniversite hastanesinden faydalanacağını da söyleyerek, "Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Bağ-Kur arasında yapılacak olan protokolle, Bağ-Kur'lu hastalar üniversite hastanesinden faydalanacak" dedi. Düzce'deki eğitimi de değerlendiren Arslan, 3 yıl içinde Düzce'de 1 olan genel lise sayısının 3'e, 1 olan Endüstri Meslek Lisesi'nin 2'ye, yine 1 olan Kız Meslek Lisesi'nin 2'ye, 2 olan Anadolu Lisesi'nin 5'e, 1 olan müstakil anaokulu sayısının 6'ya, 2 olan pansiyonlu ilköğretim okulu sayısının 4'e, 1 olan pansiyonlu orta öğretim sayısının 7'ye çıkarıldığını ve 10 yılı aşkın süredir hizmete açılamayan Fen Lisesi ile Anaokulu Öğretmen Lisesi'nin de hizmete açıldığını söyledi. Arslan, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde bugüne kadar 104 derslikli 6 okul yapıldı. Tüm okullarımıza bilgisayar teknolojisi sınıfları kuruldu, 168 okulumuzda hızlı sistem internet bağlantısı yapıldı" diye konuştu.
Başkan Arslan son olarak ise Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında tüm köylerin birer şantiye haline geldiğini kaydederek, suyu, yolu ve köprüsü olmayan köylerin çok yakın bir zamanda tarihe karışacağını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi :
22 Eylül 2006 Cuma 14:08:59