Tepeköy Köyü Koruluğu
Çilimli ilçesine bağlı olann Tepeköy Köyü’nün hemen yanında yer alan bu piknik alanı ilçeye 3 km uzaklıktadır.
Meşe ağaçlarıyla kaplı ormaninda kekik kolu havasıyla güzel bir mesire yeridir. Burası her yıl HıdrellezGününde (6 Mayıs) çevre köylerden ve ilçelerden gelen insanlarla adeta dolup taşmaktadır. Meşe Ağaçlarına salıncaklarını kuran piknikçiler aynı zamanda futbol oynayabilmektedirler. Ulaşım çok kolay ve yolunun asfalt olması ayrı bir tercih nedenidir.
YUKARI KARAKÖY YEŞİL TÜRBE
Rivayetlere göre (H.862. M. 1484) senelerinde doğduğu ve Horasan’dan geldiği sanılmaktadır. Soy itibariyle Zeynel Abidin Oğullarından Bakir / Bakir’in oğlu, Yahya / Yahyanın soyundan geldiği söylenmektedir. Anadolu’ya gelerek Ankara’da Hacı Bayram Dergah’ında ve İstanbul Fatih Külliseyinde İlim tahsilinde bulunan Aliyyül Müslihiddin Hazretleri, Kastomonu’da meftun bulunan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleriyle tanışıp arkadaş olmuştur. (H.904. M. 1526) senesinde İstanbul-Ankara yolculuğunda Bolu’nun Elmalık Köyü’nden geçerken büyük islam mutasavvıfı Halveti Tarikatı pirlerinden Şeyh Tokat-i hazretlerinin dergahına uğrayarak 12 sene kalıp Tokat-i Hazretlerine hizmette bulundukları rivayetler arasında yer almaktadır. Sonra Şeyh Aliyyül Müslihiddin Hazretleri, irşad nasihadde bulunmak üzere Çilimli İlçesi Yukarı karaköy’üne gönderilir. Buranın o günkü adı "Kokabelli" imiş. Bu mubarek zat uzun bir süre burada insanları Kur’an-a ve islama davet etmiştir. Burada Vefat etmiştir. Vefat ettiği yere türbesi yapılarak defnedilmiştir.
YABALI DEDE TÜRBESİ
Rus ordusuyla yapılan bir savaşta Türk Ordusunun çok sıkıştığı bir anda köyünde harman yapan Yabalı Dede’ye manevi bir emir gelmiş ve oradakilere "Ben biraz dinlenmek istiyorum" diyerek oradan uzaklaşmış.
Rus ordusuna karşı yabası ile savaşmış, bu sırada yabasının parmağı kırılmış. Aynı köyden bir asker de orada savaştaymış. Yabalı Dede’yi Düşmanı pişman ederken görüyor bu asker, yabanın kırılan parmağını oradan alıp çantasına koyup köyüne getiriyor. Köye döndüğünde yabalı Dede’den, yabasını getirmesini ister. Yabanın bir parmağının kırık ve kırık olan parmağının aynı yerden koptuğu anlaşılır. Mezarı Yukarı karaköy’de merkez camiisinin bahçesinde bulunmaktadır.
HASAN DEDE TÜRBESİ
Hasan Dede, Hacı Kadir’in manda çabanlığını yapmıştır. Hacı Kadir’in Hacca gittiği bir zamanda hanımı Hasan’a "Ağan bu yemeği çok severdi" demiş. Hasan yemeği beze sarar ve mandalarınıda alarak kıra gider. Hacı Kadir’ Hac’da namaz kılarken Bu yemeği önüne koyu verir. Hacı Kadir Tabağının ve Bezinin Kendilerinin olduğunu anlıyor. Hacı Kadir Hac’dan döndükten sonra hanımına yemek tabağını ve bezini gösterir. Hanımına "Bu yemek önüme koyulduğunda buharları tütüyordu, bunu bana kim getirdi" demiş. Hanımıda yemeği Hasan’a yaptığını söylemiş. Türbesi Çilimli Yukarı Karaköy’de bulunmakdaır.