8
Eylül
2024
Pazar
GİRESUN

Eczacı hasta elele versin sorun bitsin

42. Bölge Giresun Eczacılar Odası Başkanı Meyse Kademoğlu, SSK’lı hastaların serbest eczanelerden ilaç almakta yaşadıkları güçlüğün, eczacı-hasta dayanışması ve gösterilecek ortak anlayış çerçevesinde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Kademoğlu, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, 19 Şubat tarihinde SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini hatırlattı. Uygulama çerçevesinde SSK’lı hastaların ilaçlarını serbest eczanelerden alabilmesi sisteminin getirildiğini kaydeden Kademoğlu, sistemin yeni oluşundan dolayı büyük sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

SSK’lı hastaların serbest eczanelerden ilaç almakta yaşadıkları güçlüğün, eczacı-hasta dayanışması ve gösterilecek ortak anlayış çerçevesinde çözüme kavuşturulacağını dile getiren Kademoğlu, "Sistem şuan oldukça yeni. Sisteme giren eczane sayısı eskiye oranla çok fazla olduğundan, belirli saatlerde sistem neredeyse işlemez hale geliyor. Belirli ilaçlar da henüz kayıt altına alınamamış, bu da önemli aksaklıklara neden olmaktadır. Bürokratik işlemler de bir hayli fazla. Bu durum hem eczacıyı hem de hastayı, maddi-manevi olarak yıpratmaktadır. Türk Eczacılar Birliği tarafından sistemin aksayan yönleri SSK Genel Müdürlüğü’ne iletilmektedir. Ancak sistemde yaşanan aksaklıklar, eczacı-hasta dayanışması ve iletişimiyle birbirimize sabır göstererek aşılacaktır" dedi.

Kademoğlu, Yeşil Kart sahibi kişilerin de ilaçlarını artık serbest eczanelerden alabileceklerinin altını çizerek, yeşil kart sahibi kişilerin biran önce gerekli işlemlerini yaptırmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:29:05
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 13:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?