8
Eylül
2024
Pazar
GİRESUN

Erkan Başkan'a son görev

İstanbul’da dün hayatını kaybeden Giresun’un eski belediye başkanlarından emekli Tabip Tuğgeneral Ali Rıza Erkan, bugün toprağa verildi. Beynindeki damar tıkanıklığı nedeniyle yaklaşık 50 gündür İstanbul GATA’da tedavi gören emekli Tabip Tuğgeneral Ali Rıza Erkan, dün hayatını kaybetti.

Naaşı bugün Giresun’a getirilen Erkan için Giresun Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Giresun Jandarma Komutanı Albay Mehmet Özkan, emekli Tabip Tuğgeneral Ali Rıza Erkan’ın yakınları, Giresun Belediyesi çalışanları ve Giresunlular katıldı.

Törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Ali Rıza Erkan’ın Giresun’a önemli hizmetleri olduğunu söyledi. Yüksel, Giresun halkının her zaman disiplinli, otoriter ve üstün kişilikli biri olarak Erkan’ı hatırlayacağını ve asla unutmayacaklarını sözlerine ekledi.

Yapılan duaların ardından tören sona erdi. Daha sonra Erkan’ın naaşı, Hacı Hüseyin Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Giresun Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.

1937 yılında Harp Okulu’ndan mezun olan Erkan, 1963-1968 ve 1973-1977 arasında iki dönem Giresun Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:44:44
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 16:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?