8
Eylül
2024
Pazar
GİRESUN

Giresun, hırsızlarla mücadele ediyor

Giresun Emniyet Müdür Yardımcısı Vehbi Yılmaz, Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresun’da son günlerde hırsızlık olaylarında artış yaşandığına dikkat çekti.

Günümüzde çağdaş polisliğin yakalanan suçlu ile değil, suçların azaltılmasında halkın verdiği destek oranından geçtiğini belirten Yılmaz, özellikle son dönemlerde halkın desteğinin polisin suçla mücadelesinde en temel unsur haline geldiğini ifade etti.

Giresun’da son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak müdürlük olarak gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını vurgulayan Yılmaz, kendileri kadar Giresunlular’ın da hırsızlık olaylarına karşı bilinçli hareket etmesinin büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Hırsızlıkların, çok uğraşacakları, gürültü çıkmasını sağlayacak ve zaman harcamalarına neden olacak ev ve işyerlerine girmek istemeyeceklerine dikkat çeken Yılmaz, hırsızlar için fark edilmemenin temel ilke olduğunu aktardı.

Vatandaşların hırsızlara karşı basit ama etkili tedbirler alabileceğini kaydeden Yılmaz, "Evleri birinci, ikinci katta olanların balkon kapısının, pencerelerinin sağlam ve demir parmaklıklı olması gerekir. Kapılarda çift kilit bulundurulmalı, geceleri ise kapı arkalarındaki emniyet zincirlerinin takılı olmasına dikkat edilmelidir. Hırsızlar ilk önce girdiklerinde yatak odalarını karıştırırlar. Kıymetli eşyalarınızı evinizin değişik yerlerinde saklayınız. Apartman ve evinizin giriş kapısını dışarıdan aydınlatın, evde bulunmadığınız sırada mutlaka lambayı açık bırakınız" uyarılarında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 21:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?