8
Eylül
2024
Pazar
GİRESUN

Giresun'a kar şoku

Giresun ve yöresinde dün akşam başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, yaptığı açıklamada, dün gece başlayan kar yağışının Giresun kent merkezinde de etkili olduğunu söyledi.

Kar kalınlığının kent merkezinde 15 santimetreye ulaştığını ifade eden Yüksel, sabahın erken saatlerinden itibaren kentte bulunan yolların açımına başladıklarını belirtti. Yüksel, belediye hoparlörlerinden anonslar yaparak zincirsiz araçların trafiğe çıkmamalarını istediklerini vurguladı.

Kar yağışı nedeniyle Giresun il genelinde 441 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri İl Müdürü Cumhur Melikoğlu, yaptığı açıklamada, Merkez’de 45, Alucra’da 35, Bulancak’da 50, Çanakçı’da 13, Piraziz’de 15, Şebinkarahisar’da 45, Tirebolu’da 53, Dereli’de 34, Doğankent’de 7, Espiye’de 20, Eynesil’de 12, Görele’de 35, Güce’de 12, Keşap’da 35 ve Yağlıdere’de de 30 köy yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti. Melikoğlu, kapalı köy yollarının açımı için Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne bağlı 26 greyder, 13 kepçe ve 26 ekibin çalışmalarını aralıksız olarak sürdüklerini vurguladı.

Etkili olan kar yağışı eğitim-öğretimde de aksamalara neden oluyor. Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Giresun Merkez, Bulancak, Piraziz, Çanakçı ve Güce İlçeleri’nde 1, Yağlıdere İlçesi’nde de eğitim-öğretime 2 gün ara verildi.

Öte yandan TEDAŞ’dan yapılan açıklamada, kar yağışlarının enerji nakil hatlarında oluşturduğu hasarlar oluşturması nedeniyle, Görele, Tirebolu, Espiye, Güce, Eynesil ve Yağlıdere İlçeleri ile buralara bağlı 7 belde ve 186 köye elektrik verilemiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 13:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?