8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Kocatepe'den çevreci muhtarlara güvence

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Giresun Belediyesi'nce Espiye İlçesi'ne bağlı Demircili Köyü'ne yapılması planlanan katı atık tesisine karşı çıkan 16 köy muhtarıyla bir toplantı yaptı. Vali Kocatepe başkanlığında valilikte yapılan toplantıya Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Giresun Çevre ve Orman Müdür Vekili Ali Hıdır, çevre örgütlerinin temsilcileri ile köy muhtarları katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında bir açıklama yapan Vali Kocatepe, katı atık sorununun Karadeniz Bölgesi'nin en önemli sorunu olduğuna dikkat çekerek, sorunun bölge halkı arasında oluşturulacak birliktelikle çözülmesinin mümkün olacağını söyledi. Espiye İlçesi'ne bağlı Demircili Köyü'ne katı atık tesisi yapılmasının planlandığını ifade eden Vali Kocatepe, bölgedeki köy muhtarlarının tesisin çevresel kirliliğe yol açacağı yönündeki endişelerinden dolayı konuya karşı çıktıklarını kaydetti. Tesisin sadece Giresun'un değil ilçelerin de katı atık sorunlarının çözüme kavuşmasına vesile olacağını dile getiren Vali Kocatepe, "Köy muhtarlarımızın endişeleri yersiz. Yapılacak olan tesisin çevreye etkisi kesinlikle olmayacak" dedi.

Vali Kocatepe, köy muhtarlarıyla tesisin yapılacağı bölgede yine toplantı yapacaklarını kaydederek, sahil kesiminde bulunan 9 ilçenin Katı Atık ve İçme Suyu Birliği oluşturması için de çalışmaların son aşamaya geldiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 16:30:35
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 14:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?