18
Ekim
2024
Cuma
GÜNCEL

Silahla ateş açmaya vaililik el koydu

Giresun'da, etkinliklerde zaman zaman silahlarla ateş edilmesinin önlenmesi amacıyla Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Şükrü Kocatepe'nin başkanlığında yapılan toplantıya Giresun İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Özkan, Giresun İl Emniyet Müdürü Ahmet Tekin Akın, Giresun Belediye Başkan Vekili Hayrettin Konanç, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, İl Müftüsü Necati Akkuş, Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği temsilcisi Tolunay Kurdoğlu'nun katıldığı belirtildi.

Açıklamada, toplantıda kısa bir açıklama yapan Vali Kocatepe'nin son günlerde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da silahlarla rast gele ateş edilmesinin Türkiye'nin dışarıdaki imajını bozduğuna dikkat çektiği, Türkiye'nin AB'ye gireceği bir süreçte konunun ülke aleyhine kullanılabileceğini, bu nedenle toplumun tüm fertlerine ulaşılmasının büyük önem arz ettiği aktarıldı. Toplantıda, silahlarla ateş edilmesinin önlenmesi için alınan kararlar ise şöyle:

"Belediye başkanları, muhtarlıklar, resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, silahla ateş etme olaylarına karşı kampanya açılması ve olumlu yönde kamuoyu oluşturulması için çalışmalar yapılacak. Bu kampanyalara destek olmak üzere her türlü eğitim ve kültürel etkinliklere destek olunması temin edilecek. Din görevlileri kanalıyla konu halka anlatılacak. Ruhsatlı silah sahiplerinin atış ihtiyaçlarının karşılanması için Emniyet Müdürlüğü'nün poligonu daha işler hale getirilecek, belediyenin de bu amaçla atış poligonu açması için gerekli ön çalışmalar gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce öğretmen ve öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu çalışmaların yanında bahse konu suçların işlenmesi muhtemel yer ve zamanlarda kolluk kuvvetlerince alınmış tedbirlerin arttırılarak, suç işlenmesi halinde mevcut yasal mevzuatlar uygulanacak."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 13:12:00
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 13:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?