26
Haziran
2024
Çarşamba
YAŞAM

Başsız buzağı görenleri şaşkına çevirdi

Torul'da bir kasabın mezbahaya kesim için götürdüğü ineğin karnından 8.5 aylık başsız ölü buzağı çıktı. Torul Belediyesi sözleşmeli veteriner hekimi Erhan Kaya, mezbahaya getirilen dişi hayvanların gebe olup olmadıklarını kontrol ettiklerini, belirli bir aya kadar hamile olduklarını saptanan hayvanların kesimine izin vermediklerini belirtti.

Kaya, "Ancak, kasap arkadaşın kesim için getirdiği ineğin görünüşte hamile olduğunu anladık. İneğin yapılan muayenesinde 8 aylık hamile olduğunu, rahimdeki buzağının ölü olduğunu belirleyince kesimine izin verdik. Kesimden sonra ölü buzağının baş kısmının gelişmemiş olduğunu gördük" dedi.

Veteriner Hekim Erhan Kaya, ölü dananın ön ayaklarının tam, arka ayaklarının kısmen gelişmiş olduğunu belirterek, "Uzun bir kuyrukla birlikte vücut tüylerinin normal olduğunu gördük. Bizi şaşırtan ise buzağı boynunun tam olmasına rağmen baş kısmının gelişmemesiydi. Her iki kulağının normal olmasına karşı gözlerinin bulunmadığını, göz çukurlarının da hiç oluşmadığını tespit ettik. Dananın alt çenesi ile birlikte dişleri ve dilinin bulunmasına rağmen üst çenesinin hiç oluşmaması beni şaşırttı" diye konuştu.

Veteriner Hekim Erhan Kaya 6 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle ilginç bir olayla karşılaştığını vurgulayarak, "Dananın bu şekilde olması yanlış bir ilaç kullanımından kaynaklanıyor olabilir ya da Çernobil'de yaşanan faciadan sonra Gümüşhane yöresinde ilginç doğumlarla da karşılaşılabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 13:08:52
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 12:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?