8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

5 yıldızlı otel gibi yurt

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 3 yıl önce açılan, neredeyse 5 yıldızlı otel imkanlarına sahip ortaöğretim öğrenci yurdu ilçedeki başarıda öncü oldu.

Taşköprü Kervansaray Öğrenci Yurdu, verdiği hizmetin yanı sıra öğrencilerinin başarısıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Geçtiğimiz 2 yıl 9 öğrencisini üniversiteye gönderdiklerini ifade eden Taşköprü Kervansaray Öğrenci Yurdu Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kıran, sömestir tatilinde elde edilen başarının yüzde 72, geçtiğimiz yıl sonundaki başarı oranının ise yüzde 89 olduğunu belirtti.

Yurdun 81 öğrenci kapasiteli olduğunu aktaran Mehmet Ali Kıran, bu yılki hedeflerinin önceki yıllarda alınan başarının çok üzerine çıkmak olduğunu kaydetti.
Sıcak aile ortamını öğrencilerine yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve hiçbir öğrenciden ücret talep etmeden hayırseverlerin yaptığı yardımlarla ihtiyaçlarını karşılandıklarını ifade eden Kıran, amaçlarının vatana millete hayırlı ve faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Birinci sınıf lokanta düzeyinde üç öğün yemek, 24 saat sıcak su, ranza, yer ve karyolalı yatak odaları, tek sıra ve sandalye sistemli etüt salonları, okul ve şehir kütüphanelerini aratmayacak zengin bir kitaplık, internet, futbol ve voleybol sahaları ile masa tenisi imkanlarının içinde yer aldığı yurt tarafından tarihi yerleri ziyaret turları ve piknik gezileri de düzenleniyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 18:27:05
Güncelleme :23 Mart 2008 Pazar 18:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adem KAYA IP: 85.107.11.xxx Tarih : 23.03.2008 21:18:18

Vatana ve millete faydalı evlatlar yetiştiren bu yurtların ve yardımlarını esirgemeyen hayırseven vatandaşlarımızın adedinin artmasını.ALLAH C.C.dan temenni ederim.Memleketim Taşköprü de daha nice güzellikler olamsı dileğiyle..