8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

81 eserin restorasyonu gerçekleştirildi

Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, kurum olarak 11 yıllık süreçte neleri gerçekleştirdiklerini düzenlediği basın toplantısı ile anlattı.

Yücebıyık, vakıf şehri olarak değerlendirdiği Kastamonu'yu genç ve gelecek nesillere en iyi anlatmanın yolunun ise vakıf hizmeti yapmakla sağlanabileceğini söyledi.


Vakıfların 'Alan' değil 'Veren el' olduğuna dikkat çeken Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, bundan böyle de çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceklerini belirtti. Kastamonu'nun dışında Karabük, Zonguldak, Bartın illerinin de kendilerine bağlı olduğunu hatırlatan Yücebıyık, bu iller içinde en fazla vakıf eserine sahip olan ilin Kastamonu olduğunu, dolayısıyla da yapmış oldukları çalışmalarda kente daha fazla önem verdiklerini söyledi.


Görevde bulundukları 11 yıllık süreçte yapılan yardımları kat ve kat artırdıklarını belirten Bölge Müdürü Yücebıyık, "Göreve başladığımızda sadece 150 vatandaşımıza yemek verebiliyorduk. Bugün ise 4 ilde toplam 2 bin 800 vatandaşımızın sofrasına sıcak yemek götürürken bin 925 vatandaşımıza da kuru gıda yardımı yapıyoruz. 20 vatandaşımıza muhtaç maaşı veren kurum bugün 105 vatandaşımıza maaş bağlamış durumdadır. Öğrenci bursları ise vakıf kültürünü en güzel haliyle yaşatmaya çalışan kurumumuzun yapmış
olduğu yeniliklerden bir tanesidir. Ortaöğretim öğrencilerine yönelik burs hizmetimiz 2006 yılında başlamış olup şu an itibarıyla 352 öğrencimize burs verilmektedir. Tüm bu hayır hizmetleri için yıllık olarak 3 milyon 860 bin TL harcama yapılmaktadır" dedi.


Vakıfların yaptığı hizmetlerde en büyük geliri kiralardan sağladığını belirten Yücebıyık, "1998 yılında kiraya verilerek değerlendirilen emlak sayımız 467 iken bugün bu rakam 535'e ulaşmıştır. Yine 1998 yılında 46 bin 179 TL kira geliri ile hizmette ilk yılını tamamlayan kurumumuz bugün itibarıyla 1 milyon 704 bin TL kira gelirine ulaşmıştır. Bu da 11 yılda kira gelirimizi 37 kat arttırdığımızın kanıtıdır" diye konuştu.


1998 yılından bu tarafa, özellikle Kastamonu'da tarihi kimliği korumak ve yaşatmak, ecdat yadigarlarını gelecek nesillere en güzel şekliyle aktarmak sevdası ile ilin simge eserlerini tek tek ayağa kaldırdıklarını söyleyen Yavuz Yücebıyık, "Bölge Müdürlüğümüz faaliyet alanında 11 yıllık kısa dönemde yapmış olduğumuz 81 eser onarım ve restorasyonu, 4 yatırım inşaatı ve 124 proje, almış olduğumuz mesafeyi gözler önüne serecektir" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 20:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?