8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Altı köyün yolu sular altında

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Gemiciler Çayı'nın taşmasıyla 6 köyü ilçeye bağlayan yol sular altında kaldı.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan yağışlı hava, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde sele neden oldu. İlçenin en büyük akarsularından Gemiciler Çayı'nın sel sularıyla taşmasının ardından Dibek, Hayrioğlu, Deliktaş, Şamoğlu, Hacıibrahim ve Deresökü köylerini İnebolu merkeze bağlayan yol sular altında kaldı.

Bayram alışverişi içim İnebolu'ya gitmek isteyen 6 köydeki vatandaşlar, kapanan yolun ulaşıma açılması için uzun süre bekledi.

Dibek Köyü Muhtarı Fethi Çelikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çayın taşmasına bölgede taş ocağı işleten müteahhit firmanın dere yatağını değiştirmesinin sebep olduğunu iddia ederek, ''Taş ocağını işleten firma derenin karşı kıyısına iş makineleri rahat geçsin diye derenin içini doldurmaya başladı. Şiddetli bir yağmurun ardından yatağı bozulan dere taştı. Bayram öncesi köylülerimiz mağdur oldu'' dedi.

Yolun ulaşıma açılması için İnebolu Kaymakamlığına ait iş makinelerinin bölge sevk edildiği belirtildi.


-SEL SULARINDAN AĞAÇ TOPLAMA TELAŞI-


Öte yandan, bölgenin yüksek kesimlerden akan sel, kurumuş ve kopmuş ağaç parçalarının dere yataklarına kadar taşınmasına neden oldu. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşların dere yatağından denize doğru sürüklenen kurumuş ve kopmuş ağaç parçalarını toplaması ilginç görüntüler oluşturdu. Bellerine kadar sel sularına girerek kışlık odun toplayan bazı vatandaşlar, dalgalara kapılma tehlikesi yaşadı.

Ağaç toplayan vatandaşlar, maddi imkansızlıklar nedeniyle sel sularının getirdiği parça ağaçları topladıklarını belirterek, topladıkları ağaçları kurumasının ardından kış aylarında ısınmak için kullanacaklarını söylediler.

AA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 18:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?