8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Bağ turizmine destek

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bağ turizminin geliştirilmesi için hazırlanan projeye destek veren Boyner ailesi, sahip olduğu tarihi konağı, 30 yıllığına valiliğin hizmetine sundu.

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır'ın Tosya'da bulunan 1050 bağ evinden 350'sini turizme kazandırma projesi için yetkililerle görüşen Necmettin ve Hulki Boyner kardeşler, babaları İsmail Boyner'den kalma D-100 kara yolu üzerindeki 3 katlı tarihi bağ evi (gümele) ile 2 bin metrekarelik bahçesinin kullanımını 30 yıllığına valiliğe verdi.

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Tosya Kaymakamı Arslan Yurt ve Belediye Başkanı Sait Gülabacı, Boyner ailesine, projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Vali Çakar, yakın zamanda 10 bağ evi ve konağın turizme hazır hale getirileceğini bildirdi.

Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, projenin önemine değinerek, ''Ülkemizde belki de dünyada bitmek üzere olan ahşap ve toprak kerpiçten yapılan bağ evleri, görenlerin dikkatini çekiyor'' dedi.

Yurt, Çekül Vakfı ile turizm uzmanlarından oluşacak bir ekibin bölgeye gelerek çalışma başlatacaklarını, bağ turizminin temmuz ayından başlayacağını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 12:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?