8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Bakan Başesgioğlu memleketinde

Hükümetin öncelik verdiği konulardan ikisinin sağlık ve eğitim olduğunu belirten Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'deki zorunlu eğitimin 11 veya 12 yıla çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak üzere sabah saatlerinde memleketi Kastamonu'ya geldi. Ankara'dan makam otomobili ile Kastamonu'ya gelen Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu, Kadı Dağı mevkiinde kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, beraberindeki heyetle birlikte Merkez Abdulhakhamit İlköğretim Okulu'nun açılış törenine geçti. Murat Başesgioğlu'na açılış töreninde Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay eşlik etti.
 
Törende konuşan Devlet Bakanı Başeskioğlu, toplum hayatında eğitim ve sağlık sektörlerinin çok önemli olduğunu vurguladı. Hükümetin öncelik verdiği dört konudan ikisinin eğitim ve sağlık olduğunun altını çizen Devlet Bakanı, okullaşma ve eğitimin kalitesi açısından önemli adımların atıldığını, önemli yatırımların Türkiye'ye kazandırıldığını söyledi. 

Türkiye'de zorunlu eğitimin 11 veya 12 yıla çıkması gerektiğini savunan Başeskioğlu, "Artık dünyadaki çağdaş eğitim bu. Ülkemizdeki zorunlu eğitim olan 8 yıl yeterli değil. Zorunlu eğitimin en az 11 yıla çıkarılması gerekir. Bu anlamda okul öncesi eğitim bir temel taşı teşkil ediyor. Eğer biz genç nüfusu nitelikli ve kaliteli bir şekilde eğitebilirsek, onları iyi birer vatandaş olarak yetiştirebilirsek, vatandaşlık bilincini en üst seviyeye çıkartabilirsek hem ailelerine, hem kendilerine, hem de topluma
yararlı insanlar olacaklardır. Bunun için gençlerimizin yetişmesi konusunda elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım" diye konuştu. Bakan Başesgioğlu, konuşmasının ardından okulun açılışını bir öğrenci ile birlikte yaptı. Okulu gezen Murat Başesgioğlu, birinci sınıf öğrencilerine kitap okutturdu. Okul hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan, anasınıfı öğrencilerinin sınıfına ise galoş takarak girdi. Okulun kapısında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başesgioğlu, yoğun ilgi gördü

"SAĞLIK ALANINDAKİ ERİŞİM ÇOĞU AVRUPA ÜLKESİNDE YOKTUR"
Okul açılışından Kastamonu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılışına geçen Başesgioğlu, burada yaptığı konuşmada ise sağlık alanında önemli adımların atıldığını söyledi. Türkiye'deki sağlık alanındaki erişimin çoğu Avrupa ülkesinde olmadığını ifade eden Murat Başesgioğlu, "Türkiye'de sağlığa ve ilaca erişim konusunda 5-6 yıldır çok önemli adımlar atıldı. SKK'lı vatandaşlarımız sadece SSK eczanelerinden ilaç alırlardı. Ama şu anda bu kalkmış durumda. Memurun, BAĞ-KUR'lunun başvurabildiği yere sigortalıda, işçi de başvursun. Şunu iddia ile söylüyorum. Türkiye'deki sağlık alanındaki erişim konusu, çoğu Avrupa ülkesinde yoktur" dedi. 

Kastamonu-Organize Sanayi Bölgesi arası duble yol çalışmasının başlatılmasına törenine de katılan Devlet Bakanı Başesgioğlu, son 10 yıldır köy ve karayollarında önemli mesafelerin kat edildiğinin altını çizdi. Murat Başesgioğlu, "Ulaşım, sağlık ve eğitimin başında gelen işin başlangıç noktasıdır. Eğer bir beldeye, bir şehre sağlıklı bir ulaşım yoksa orada diğer sektörlerin gelişmesi mümkün olamaz" şeklinde konuştu. Yol çalışmasını Vali Nurullah Çakır ile birlikte başlatan Başesgioğlu, daha sonra çok programlı lise binası ile özel bir çuval fabrikasının açılışı ve Tekke Çayı dere ıslah projesinin başlatılması için Devrekani ilçesine geçti. 

Yarını da Kastamonu'da geçirecek olan Başesgioğlu, açılışlara ve temel atma törenlerine katılacak.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 10:14:48
Güncelleme :6 Nisan 2008 Pazar 10:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?