8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Bakanlık ishale müdahale etti

Sağlık Bakanlığı, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde görülen ishal vakalarını incelemek üzere bir uzman heyet oluşturulduğunu belirterek, söz konusu heyetin bölgede incelemelerine devam ettiğini bildirdi.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, İnebolu içme kullanma suyu sisteminin, 2 adet kaynak ve 3 adet kuyudan beslendiği ifade edilerek, geçen hafta ilçede uygulanan su kesintileri sonrasında 3 mahallede bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal ve halsizlik şikayetiyle toplam 672 kişinin sağlık kuruluşlarına müracaat ettiği kaydedildi.


Bu vakalardan 44'ünün yatarak tedavi gördüğü, halen 13 kişinin yatarak tedavisinin devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Diğer vakaların tedavisi ise ayakta yapılmıştır. Hastaların genel durumu iyidir. İlk incelemelerde salgının su kaynaklı bir bulaşmadan başladığı tespit edilmiştir. İl Halk Sağlığı Laboratuarı ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Laboratuarında yapılan analizlere göre Norovirüs başta olmak üzere polimikrobiyal bulaşma söz konusudur.

Sudaki kirliliğin tespiti nedeniyle su kaynağı olan 3 kuyudan biri tamamen kapatılmıştır. Şebeke suyunda süper klorlama işlemi devam etmektedir. Vatandaşlarımız genel hijyen kuralları ve kişisel koruyucu önlemler konusunda bilgilendirilmiştir. Salgın kontrol altına alınana kadar şebeke suyunun kaynatılarak kullanılması için duyuru yapılmıştır" denildi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 16:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?