8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Başarılı öğrenci okuldan alınınca

Kastamonu'ya bağlı Tosya ilçesinde Anadolu Lisesini kazanan kız öğrencinin okuldan kaydının silindiğini duyan Kaymakam Aslan Yurt, aileyi köyünde ziyaret ederek öğrenciyi okuluna kavuşturdu.

Tosya Yatılı Bölge Okulundan mezun olan Şerife Gören isimli öğrenci, OKS'de Tosya Anadolu Lisesine girdi. Ancak kız öğrencinin ailesi ekonomik durumları nedeniyle başarılı öğrenciyi okuldan aldı.

Durumu haber alan Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Üst Teğmen Himmet Polat'la birlikte Kargı İlçesi Bayat Köyü Pınar Mahallesine oturan kız öğrencinin ailesini ikna ziyaretine gitti.

Aile, konuklarını sıcak ilgi ve alaka ile karşıladı. Başarılı öğrencinin okuldan alınma sebebini bilen Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, ''Niye bu kadar başarılı olan, OKS'de Anadolu Lisesini kazanan bir evladı okula göndermiyorsunuz?'' diye sordu.

Baba Hasan Gören, kızının başarısına sevindiklerini belirterek, ''Kızımı okutamamaktan korktum. Masraflarını karşılayamayacağım için bu hatayı yaptım'' cevabını verdi.


-''KIZIMIZI EĞİTİM İÇİN İSTEMEYE GELDİK''-


Tosya Kaymakamlığının kız öğrencinin okul giderleri ve yurt masraflarını karşılayacağını ifade eden Aslan Yurt, ''Biz başarılı çocuklarımızı destekliyoruz. Sizden kızımızı okuması için eğitim ve öğrenim için istemeye geldik. Her aile kızının ve evladının okuyup iyi bir yere gelmesini ister. Sizlerden bu kızımızı Anadolu Lisemizde okuması için istiyoruz. Kızımızın okulu bitene kadar, hatta iyi bir dershaneye gitmesi, iyi bir eğitim görmesi için her türlü fedakarlık yapılacak'' dedi.

Konuşmaların ardından aile kızlarının okula devam etmesine onay verdi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 14:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?