8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Belediyeye 50 işçi aranıyor!

Kastamonu'nun Tosya Belediyesi 6 ay boyunca 3 farklı iş kolunda 50 kişiye iş imkanı sunarak istihdam edecek.

Türkiye İş Kurumu destekli Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında Tosya Belediyesi'nin sunduğu 3 proje onaylandı. İş-Kur destekli proje kapsamında çevre temizliliği projesinde 20, yol ve su şebekelerinin yapım onarım ve kaldırım çalışmaları projesinde 20, ağaçlandırma ve park düzenleme projesinde 10 personel olmak üzere toplam 50 personel iş başı yapacak.

Kastamonu genelinde 1 milyon bütçesi bulunan projeden Tosya Belediyesi 250 bin TL'lik pay alarak proje toplamının yüzde 25'ine sahip oldu. Proje kapsamında çalıştırılacak olan işçilerde 50 yaş altında olma ve askerliğini tamamlamış olma şartı aranacak. İş başvuruları 6 Ekim 2009 tarihine kadar devam edecek. İşe başvuran sayısında 50'nin üzerinde başvuru olduğu taktirde noter huzurunda çekiliş yapılacak.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya'da ilk devlet destekli 3 projenin hayata geçtiğini söyledi. Proje kapsamında istihdam edilecek personelin alt yapı alanında yapılacak çalışmalarda istihdam edileceğini dile getiren Başkan Şahin, "Ayrıca Belediye olarak çalışacak işçilerimizin her türlü giysi ve ekipmanını biz karşılayacağız.Şu kriz ortamında Belediye olarak 50 kişiye iş imkanı sağlamanın yanı sıra halkımıza bu projeler kapsamında hak ettiği standardı sunmanın haklı gururunu taşıyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:56:28
Güncelleme :14 Eylül 2009 Pazartesi 23:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?