8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Bir tekstil firması daha kapandı

İŞLERİ BOZULAN TEKSTİLCİ ATÖLYEDEKİ ÜRETİMİ DURDURDU

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 2.5 yıldır faaliyet gösteren ve 85 çalışanı bulunan Oğse Tekstil Atölyesi, yetkililerin aldığı bir kararla kapatıldı.

Taşköprü Belediye Sokak'taki adresinde 2.5 yıldır faaliyet gösteren ve ISO 9001 belgesine sahip olan Oğse Tekstil Atölyesi, işyeri yetkililerin aldığı karar doğrultusunda kapısına kilit vurdu. Yaklaşık 85 işçi çalıştıran atölyenin ise kurulu düzen olarak 100 bin TL'ye satılığa çıkartıldığı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak İHA'ya bilgi veren Oğse Tekstil Atölyesi çalışanlarından İrfan Tellioğlu, 2.5 yıldır oldukça düzenli bir şekilde işleyen ve marka değeri yüksek olan firmalara ürünler diktiklerini ve İstanbul merkezde bulunan işletmecilerinin burasıyla ilgilenemediği gerekçesiyle atölyenin kapandığını ve işçilerin çalışmasına son verildiğini kaydetti.

85 kalifiye elemanın işsiz kalmış olmasına da oldukça üzüldüklerini belirten Tellioğlu, bugün kurulmaya kalksa 500 bin TL'ye kurulacak olan atölyenin patronları tarafından 100 bin TL'ye işletecek birine satılmak istendiğini bildirdi. Tellioğlu kendilerinin de tek amacının işsiz kalan vatandaşların tekrar iş başı yapabilmesi için girişimciler tarafından günlük bin 200 parça mal dikimi yapan bu atölyenin tekrar işletilmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

İŞLERİ BOZULAN TEKSTİLCİ ATÖLYEDEKİ ÜRETİMİ DURDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 17:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?