8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Çakır, meclis üyelerini ağırladı

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, İl Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısının ardından İl Genel Meclisi üyelerine Taşköprü'de yemek verdi.

Vali Nurullah Çakır, yeni yürürlüğe giren İl Özel İdareleri'nin paylarına ilişkin yasaya değinerek, bu yasa ile Kastamonu'nun Tunceli'den sonra ikinci en fazla artış olan il olduğuna değindi.

Yasanın önemine değinen Vali Çakır, İl Özel İdarelerine Genel Bütçe Vergi Gelirleri'nden pay verilmesi ile ilgili yasa sayesinde Kastamonu İl Özel İdaresi bütçesinde yüzde 200'e varan bir artış olacağını söyleyerek, bu sayede ayaklarımızın da yere daha iyi basması gerektiğini kaydetti.

İl Özel İdaresi gibi kurumların da yaptıkları çalışmalar ve faaliyetler bakımından önemli olan bu kanunla kurumsallaşmaya önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Çakır, "Yasada emeği geçen parlamenterlerimize de teşekkür etmeden geçemeyiz" dedi.

Kastamonu gibi tarih, kültür ve turizm açısından önemli bir kentte hizmet etmenin insana verdiği şevkin yanı sıra birçok da zorluğu olduğuna değinen Çakır, "İlimizi daha farklı ve çağdaş bir uygarlık seviyesine taşımak için çalışmalarımızı arttırarak, devam ettirmeliyiz" şeklinde konuştu.

"İl Genel Meclisi olarak, il özel idaresinin artan bütçesine endeksli bizlerde çalışmalarımızı arttırmalıyız" diyen Vali Nurullah Çakır, kurulacak komisyonlarla bilimsel çalışmalara da ağırlık verilmesi gerektiğini, sadece bulunan yerlere bağlı kalmayarak, yurt içi gerekse yurtdışında belirli çalışmaların ne yönde işlediğini görerek farklı ve daha ileri bir hamle yapmak için toplumsal çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Veysioğlu, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Taşköprü Belediye Başkanı Mustafa Günay, Taşköprü Orman İşletme Müdürü İbrahim Besi ve il genel meclisi üyelerinin katıldığı yemekte maaş promosyonlarına da değinen Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, kurumların senelik olarak bankalardan aldıkları maaş promosyonlarının kesinlikle işçilere dağıtılması gerektiğini bunun aksinin düşünülemeyeceği gibi bu para ile makam arabası gibi harcamalarda kullanılmasının ne vicdanen
etik olmadığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 15:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar Baskıç IP: 88.227.108.xxx Tarih : 6.08.2008 00:58:11

İl Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısının ardından değil, İl Genel Meclisi toplantısı öncesi Vali Nurullah Çakır Tarafından Taşköprü İlçesinde yemek verildi. düzeltmek istedim.