8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Çanakkale şehitleri anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kastamonu Şehitlik Anıtı'nda anma töreni yapıldı.


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü'nde, İstiklal Savaşı'nda şehit düşen 1988 Kastamonulunun anısına Cumhuriyetin 60'ıncı yılında dikilen Şehitlik Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Zeki Es, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, askeri erkan, gaziler ve şehit aileleri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, anıta çelenk konulmasıyla devam etti. Daha sonra Vali Nurullah Çakır, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Es ve Belediye Başkanı Topçuoğlu Valilik makamında gazileri ve şehit ailelerini kabul etti. Burada bir konuşma yapan Vali Nurullah Çakır, şehitleri minnetle andıklarını belirterek geride kalan ailelere uzun ömürler diledi.
Şehit aileleri ve gazilerle her zaman beraber olacaklarını ifade eden Vali Çakır, "Kastamonu, hem bu ülkenin güvenlik ve asayişine katkısı, hem de bu topraklar için can vermesi anlamında Türkiye'nin medarı iftiharı bir ilidir. Dün bunu yapan Kastamonu halkı, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve ay yıldızlı bayrağın dalgalanması için canını vermeye hazırdır. Biz de bunun için Kastamonu'da görev yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.


Şehitler Günü'nü yılın 365 günü yüreklerinde hissettiklerini söyleyen Albay Zeki Es ise "Ülkemizin hala devam eden büyük bir sıkıntısı var. Bu sıkıntı Şehitler Günü'nü ister istemez hatırlamamızı sağlıyor. Çünkü hala şehit veriyoruz. Hala anne ve babalar üzülmeye devam ediyor. Ama biz millet olarak şehitliğin ne kadar ulvi bir konu olduğunu, dinimizin içerisindeki yerini ve kutsiyetini çok iyi biliyoruz. Bu da millet olarak bize dayanma gücü veriyor" diye konuştu.


Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu da vatanın şehitlere, gazilere ve şehit ailelerine minnettar olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında 1 Ağustos 2007 tarihinde terör örgütü PKK militanları ile çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma komando Er Murat Çökmez'in babası Dursun Çökmez'e şehit aileleri adına Türk bayrağı veren Vali Nurullah Çakır, Kıbrıs gazisi Selahattin Pehlivan'ın torunu 2 yaşındaki Furkan Pehlivan'a oyuncak araba hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?