8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Doğan'ın ismi Kastamonu'da yaşayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı iken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hasan Doğan'ın ismi memleketi Kastamonu'da yaşatılacak.


Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından Kuzeykent Mahallesi'nde yapımına başlanan Hasan Doğan Spor Tesisleri'nin temel atma töreni Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Yunus Akgül, Kastamonu Valisi Mustafa Kara ile çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bünyesinde futbol sahası, yürüyüş yolu gibi birçok spor tesisinin yer aldığı Hasan Doğan Spor Tesisleri'nin temel atma töreninde konuşan Vali Mustafa Kara, "Merhum Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız değerli insan Hasan Doğan'ı ülkemize verdiği hizmet anlayışı spor anlayışında sağladığı başarılara imza atması kısa süren görev yaşamında büyük başarılar elde etmesi değerli hemşerimizi Kastamonu'ya verdiği önem dolayısıyla bu isim verildi. Bugün temelini atacağımız bu eserle birlikte çok sayıda spor
tesisi kazanılmış olacak. Futbol sahaları, idari binalar, tribünler, yaya yolları dolayısıyla spor aktivitesinin her türünün uygulanabileceği alanlar oluşturuluyor" dedi.


Törende konuşan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise, ''Kastamonu bugün spor alanında çok anlamlı bir günü idrak ediyor. Rahmetli Federasyon Başkanımız Hasan Doğan'ın adını verdiğimiz, onun hatırasını yaşatmak istediğimiz spor kompleksimizin sporumuza hayırlı olmasını diliyorum. Buradan nice nice elit sporcular şampiyonlar çıkacaktır. Kastamonu'yu ve Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edecektir" şeklinde konuştu.
Hasan Doğan Tesisleri'nin 500 günde tamamlanacağını ifade eden Bakan Başesgioğlu, 2010 yılının Temmuz ayında açılışının yapılmasının hedeflendiğini söyledi.


Bakan Başesgioğlu ve beraberindekiler daha sonra İsmail Dikmenli Spor Tesisleri'nin açılış törenine geçti. Açılışın ardından Başesgioğlu penaltı atışı yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?