8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Fabrika gibi üniversite

Kastamonu Üniversitesi'nin atölyeleri, yeni açılacak fakülte ve yüksek okulların malzemelerini üretiyor.


Birlikte kurulduğu 15 üniversite arasında, iki yıl gibi kısa bir sürede farkını fark ettiren ve gerek yönetimiyle gerekse kampus alanını yerleşkesinin hızla sonuçlandırmasıyla örnek gösterilen Kastamonu Üniversitesi, geleceğe yönelik gelişim planlarıyla da dikkat çekiyor.
Bünyesinde açılan yüksek okulların her türlü sıra, masa ve tahta gibi ihtiyaçlarını kendi atölyelerinde üreten Kastamonu Üniversitesi'nin bugünlere gelmesinde büyük payı olan Rektör Prof. Dr. Bahri Gökçebay, göreve gelişinin ikinci yılını değerlendirdiği basın toplantısında, bugüne kadar yapılanları anlattı.
Kastamonu Üniversitesi'nin özellikle 17 Mayıs 2007'den bu yana yürütülen aktif çalışmalar neticesinde belirli bir vizyona kavuşturulduğunu ve üniversitede görev almak isteyen öğretim görevlileri ile akademisyenlerin Kastamonu'ya akın ettiğini belirten Gökçebay, "Her zaman seçici olduk, şimdi daha da seçici olacağız. Daima kaliteye, bilgiye ve tecrübeye önem verdik. Öğretim kadromuz zengin demek için öğretim görevlisi veya akademisyen almadık" dedi.
Geçtiğimiz yıl açılan Cide ve İnebolu Meslek Yüksek Okulları'nın hızla büyüdüğünü, Cide'de Valilik tarafından kendilerine verilen eski Ece Otel binasının tamir ihalesinin yapıldığını, inşaata hızla başlanacağını vurgulayan Rektör Bahri Gökçebay, Cide'de çok modern bir uygulama otellerinin olacağını ifade etti.

"BAŞKENT'TEN BOŞ DÖNMEDİM"
Kastamonu Üniversitesi'nin tecrübeli bir ekibe sahip olduğunu, herkesin görevini layıkıyla yaptığını da belirten Prof. Dr. Bahri Gökçebay, bugüne kadar Ankara'da hangi bürokratın kapısını çaldıysa geriye boş dönmediğini söyledi.
Rektör Gökçebay, "Deneyimli bir ekibimiz var. Arkadaşlarım gece gündüz demeden çalışıyorlar. Ben Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü yaptığım dönemde dahi Ankara'da hangi bürokratın kapısını çaldıysam geri dönmedim. Mehmet Gemalmaz yıllardır yanımızda. Genel Sekreter olarak bu işi mükemmel götürmeye başladı. Daire başkanlığına getirdiğimiz arkadaşlarımız da hem çalışkan, hem tecrübeliler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 19:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?