8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Festival heyecanı başladı

Kastamonu 32. Çatalzeytin Ginolu Gümüş Balık Festivali coşkuyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda festival sebebiyle düzenlenen açılış törenine Vali Nurullah Çakır, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Çatalzeytin Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Çakır, festivallerin kültürel boyuta yoğunlaşarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Daha önceden Çatalzeytin'de kaymakamlık yaptığı için ilçenin kendisi için farklı bir yeri olduğunu ifade eden Çakır, Çatalzeytin kadınlarının liderlik vasfına sahip olduğunu bunun için kadınların festivalde yer alması gerektiğini belirtti.

Milletvekili Serdaroğlu ise, Çatalzeytin ilçesinin Kastamonu'nun gözbebeği olduğunu belirterek, "Çatalzeytin son bir yıl içinde en çok göç veren ilçemizdir. Bu göçü durdurarak istihdamı arttırmak için çalışmalıyız" dedi.

Ülkenin son zamanlarda zor ve sıkıntılı günlerden geçtiğini vurgulayan Serdaroğlu, festivallerin ülke insanlarına birlik ve beraberlik getirmesini dileyerek, "İçimize fesat sokan düşmanları birlik ve beraberliğimiz ile korkutalım" diye konuştu.

Kaymakam Aksoy da, festivallerin bir şehrin tanıtımını ve kalkınmasını sağladığı gibi insanların da bir bütün olmasını sağladığını söyledi. Aksoy, 32. Çatalzeytin Ginolu Gümüş Balık Festivali'nin yıllar içinde kendini geliştirerek uluslar arası hale geleceğinin altını çizdi.

Belediye Başkanı Uğuz ise, festivalin ilçe için kültürel gelişimde çok önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, "İnsanların dayanışma içerisinde bir araya gelerek ortak bir ülkü etrafında toplanabilmesinde bu tür etkinlikler önemlidir. İlçemiz doğal güzellikler açısından nefes kesici bir görünüm sergilemektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Aksoy, festivalin düzenlemesinde katkı sağlayan Vali Çakır ve Milletvekili Serdaroğlu'na plaket verdi. Törenin ardından ise internet evi ve resim sergilerinin açılışı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 13:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?