8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Festivalde renkli görüntüler

Kastamonu'nun Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 23.'sü gerçekleştirilecek Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali kapsamında "En İyi Sarımsak Üreticisi ve En İyi Buzağı Yetiştiricisini Seçme" yarışmaları yapıldı.


Sabah saatlerinde başlayan yarışmalardan Sarımsak Üreticisi Yarışması'na 140 üretici, buzağı yetiştiricisi yarışmasına ise 33 hayvan yetiştiricisi katıldı.


Taşköprü Pazar Yeri'nde düzenlenen yarışmaya Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taban, İl Tarım Müdür Vekili Sadık Yalçın, daire amirleri, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Programda bir açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, kendisinin ilk festivali olmasına rağmen, Taşköprü Sarımsak Festivali'nin uluslararası anlamda 23.sünü gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.


Tarım ve hayvancılığın Taşköprü açısından önemine değinen Başkan Arslan, bu açıdan En iyi Sarımsak Üreticisi Yarışması'nın yanısıra bu yıl bir ilk olarak En İyi Buzağı Yetiştiricisini Seçme Yarışması'nı düzenlediklerini ve yine ilk defa Tarım Fuarı'nı da Perşembe günü açacaklarını kaydetti.


23. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin ilçe halkı ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Arslan, bu festival sayesinde sıladaki ile gurbettekini buluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
Kaymakam Ayhan Kartlı ise her yıl değişmekte ve gelişmekte olan Sarımsak Festivali kapsamında bu yıl ilk kez En İyi Buzağı Yarışması düzenlenmesine rağmen yetiştiricilerin bilinçli bir şekilde katılım sağladığını ve bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından En İyi Sarımsak Üreticisi'ni Seçme Yarışmasına geçildi. Birbirinden iri ve güzel sarımsakların yer aldığı yarışmada Esenlik köyünden Metin Göksu'nun 13 numaralı sarımsağı birinci, Alatarla köyünden Orhan Gökmen'in 14 numaralı sarımsağı ikinci, yine Alatarla köyünden Hasan Tekin'in 11 numaralı sarımsağı üçüncü oldu.


Veterinerlerin ve ziraat mühendislerinin jüri üyeliğini yaptığı En iyi Buzağı Üreticisi'ni Seçme Yarışmasında ise Ethem Mahallesi'nden Cevdet Şeremet'in 10 numarayla yarışan Ragıp isimli 'simenter' cinsisi buzağısı birinci, Akdoğan köyünden İsmail Demirtaş'ın 29 numara ile yarışan 'Emre' isimli buzağısı ikinci, yine Akdoğan köyünden Hasan Şahin'in 2 numara ile yarışan 'Hadise' isimli buzağısı üçüncü oldu.


İlk ona girenlere teşekkür belgesi ve çeşitli hediyelerin verildiği etkinlikte buzağı yarışmasında 'Ragıp' isimli buzağısıyla birinci olan Cevdet Şeremet, buzağısının Regaib Kandili gecesi doğduğunu ve bu nedenle kendisine Ragıp ismini verdiğini belirterek birinci olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.
Buzağısı üçüncü olan Akdoğan köyünden Hasan Şahin ise buzağısının doğduğu günden bu tarafa çok hareketli ve yaramaz olması nedeniyle kendisine Hadise ismini koyduklarını söyledi.

SARIMSAKLAR GÜZELLERE
Her iki yarışmada da dereceye girenlere çok sayıda ödül verilirken En İyi Sarımsak Üreticisi Yarışması'nda dereceye giren sarımsaklar, 15 Ağustos 2009 Cumartesi günü düzenlenecek olan Sarımsak Güzeli Yarışması'nda dereceye giren güzellere verilecek. Güzel seçilen buzağılar ise sarımsaktan taç takılarak sarımsak kralı seçildiler.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 19:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taskoprulu IP: 78.165.139.xxx Tarih : 11.08.2009 21:19:34

beledıye baskanımıızn  ilçemıze cok faydalı olacagı umudundayız