8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Gökırmak'ta sel

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde ve çevresinde etkili olan sağanak yağmur ilçeden geçen Gökırmak'ta sel oluşmasına neden oldu.

Dün bütün gün yağan yağmurun ardından Taşköprü ve çevresindeki Daday ve Azdavay çaylarının yanı sıra Gölveren kesiminde Kastamonu Karaçomak Deresi'nin birleşmesiyle oluşan ve Kızılırmak'ın en büyük kolu olan Gökırmak'ta sele neden oldu. Özellikle çevre köylerde yağışın etkisiyle çok sayıda büyükbaş hayvan telef olurken Gökırmak'ta sel sularına kapılan hayvanları gören Taşköprülü vatandaşlar ise hayretlerini gizleyemedi.

Yetkililer uzun süreli yağmur nedeniyle belirli bölgelerde sel meydana geldiğini bu suların Gökırmak'ta buluşması nedeniyle ağaç ve odun parçalarının tarihi Taş Köprü'nün gözlerini tıkamak üzere olduğunu açıkladı.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da Gökırmak'ta oluşan seli yakından inceleyerek köprünün gözlerinde oluşan tıkanmaların açılması için gerekli birimlere talimat verdi. Gökırmak'ta uzun zamandır böyle bir sel meydana gelmediğini kaydeden Arslan, yağışların artarak devam etmesinden endişe ettiklerini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 16:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?