8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

İftarda top yerine ses bombası

Kastamonu'da bazı vatandaşların ramazan ayında atılan iftar topundan rahatsız olması üzerine, Kastamonu Belediyesi iftarda top yerine ses bombası kullanmaya başladı.

Ramazanın vazgeçilmezi olan iftar topu, Kastamonu'da sıkıntıya neden oldu. Kentte topun atıldığı kale çevresinde oturan vatandaşlar, atılan topun çevreye sıçrayan parçalarından zarar görmeye başladı.

Parçalardan evlerinin camları kırılan ve çocukları korkan vatandaşlar belediyeye şikayette bulundu. Şikayeti değerlendiren Kastamonu Belediyesi, iftar ve sahur saatlerinde top yerine ses bombası kullanma kararı aldı.

Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte iftar topunun rahatsızlık verdiğini, belediye olarak vatandaşlardan gelen istek ve şikayetler doğrultusunda ses bombası kullanma kararı aldıklarını söyledi.

Topun bazı parçalarının kalenin çevresindeki evlere isabet ettiğini aktaran Sayan, şöyle dedi:

''Vatandaşlarımız çocukların ve yaşlıların patlamalar anında çok korktuğunu ve bu nedenle bazı sorunlar yaşadıklarını dile getirmişti. Biz de hem bu sıkıntıların önüne geçmek, hem de herhangi bir kötü olaya mahal vermemek için bu uygulamaya başladık.''

Ses bombalarının Kastamonu İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kontrollü olarak atıldığını bildiren Sayan, ''Bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını vatandaşlarımız her fırsatta dile getiriyorlar. Daha sonraki ramazanlarda da bu uygulamaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 13:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?