8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

İhale operasyonu

Kastamonu ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan yemek, temizlik ve güvenlik ihalelerine fesat karıştırdıkları" iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Kastamonu il merkezinde gerçekleştirilen kamu ihalelerinde Ankara'da faaliyet gösteren bazı firmaların şartname aldıktan sonra ihaleye itiraz etmek tehdidiyle ihalelere katıldığı, ihaleye katılan ve ihaleyi kazanan firma sahiplerinden itiraz etmemek koşuluyla para talep ettiği yönündeki şikayetler üzerine Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri harekete geçti.

Ankara'da faaliyet gösteren S. firması adına iş takip eden Z.G. ve M.T. isimli şahısların ihalelere katıldığını ve Kastamonu'da 4 olmak üzere Türkiye genelinde 2008-2009 yılları içerisinde bu şahısların 250'den fazla ihale itirazlarının olduğu tespit edildi. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgisi dahilinde soruşturmayı derinleştirilen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Z.G. isimli şahsın Kastamonu'da kamu kurumlarının açmış olduğu özellikle temizlik, güvenlik ve personel hizmeti alımı ihalelerine katılmak isteyen firma ve şahıslar ile ilişki içerisine girdiği, bu firma sahipleri ile bazı kamu ihalelerinde beraber hareket ettiği, bu firma görevlilerinin Kastamonu'da ihalelere girmek isteyen başka firmaları ihale sürecinden önce ihalelere girmemeleri yönünde eylemler gerçekleştirildiği tespit edildi.

Edinilen bilgiler ışığında operasyon düzenleyen Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Ankara'da Z.G., M.T., N.Y., A.A. ve N.A. ile Kastamonu'da F.Y., M.K., K.K., Y.K., A.K., İ.K. ve K.Ç. isimli şahıslar üzerinde soruşturmayı derinleştirdi. 2008 ve 2009 yıllarında Kastamonu kent merkezinde temizlik, güvenlik ve hizmet alımı ihalelerinin ihale öncesi, ihale sırası ve sonrası olarak üç aşamalı takip altına alan KOM ekipleri, 1 Temmuz 2009 tarihinde Ankara ve Kastamonu'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

11 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilerden birinin evinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız silah ve 454 adet mermi ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda bilgisayar kasasına, çeklere, senetlere, banka dekontlarına ve ihale evraklarına el konuldu. Şahıslar gözaltındaki sorgularının ardından da dün Kastamonu Adliyesi'ne sevk edildi.
Bugün sabaha karşı adliyeye sevk edilen şahıslardan F.Y., M.K., K.K., Y.K., A.K., İ.K., K.Ç. ve Z.G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğerleri serbest bırakıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:59:44
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 17:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?