8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

İki günlük bebeğe ameliyat

Kastamonu Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya gelen Nurgül Karahasan isimli bebek, doğumunun ikinci gününde zorlu bir ameliyat geçirdi.

Bağırsak tıkanıklığı hastalığı olduğu tespit edilen Nurgül bebek, hastanenin Çocuk Cerrahı Op.Dr. İrfan Taşdelen tarafından ameliyat edildi.
Nurgül bebeğin hastalığına bağırsak tıkanıklığı "Anomali" adı verildiğini belirten Op. Dr. İrfan Taşdelen, "Bebek anne karnındayken ultrason çekimlerinde bebeğin karnında içi sıvı dolu iki kese tespit edilmiş. Ayrıca annenin amnion sıvısının fazla olduğu dikkati çekiyor. Amnion sıvısı 2 bin mililitreden fazla olduğu durumlarda bebekte bağırsakta tıkanıklık olduğundan şüphelenilir. Gebelikte geçirilen enfeksiyon, kanama, diyabet, radyasyon bu tür problemlerin oluşum riskini artırır. Doğumdan sonra yapılan tetkiklerde de bu hastalığı tespit ettik. Vakit kaybetmeden doğumun ikinci gününde bebeği hemen ameliyata aldık. 3 saat süren zorlu bir ameliyat oldu. Nurgül bebeğin 12 parmak bağırsağı tamamen kapalıydı. Bu ameliyat sadece benim değil, ameliyathane ve yoğun bakımda görevli personelin de başarısıdır" dedi.

KASTAMONU'DA İLK
Kastamonu'da ilk defa böyle bir ameliyat yapıldığını belirten Op. Dr. Taşdelen, bebeğin şu anda 22 günlük olduğunu, ilk 15 gün beslenme ihtiyacının damardan giderildiğini ve Nurgül bebeğin şu anda sağlık durumunun gayet iyi olduğunu da söyledi.
Kastamonu merkeze bağlı Köseoğlu köyünde yaşadıklarını söyleyen anne Necla Karahasan ilk defa çocuk sahibi olduklarını belirtti. Eşi Erdem Karahasan'ın çiftçilik yaptığını dile getiren Necla Karahasan, Nurgül bebeği hayata döndüren Op. Dr. İrfan Taşdelen'e teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?