8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Karantina kabusu!

Kastamonu'da bir çocuğu ısırdıktan sonra ölen köpeğin yapılan testinde kuduz hastalığı çıkması sonucu mahalle 6 ay boyunca karantina altında tutulacak.

Edinilen bilgiye göre, Merkeze bağlı İsmailbey Mahallesi'nde 8 yaşındaki bir çocuğun beslemekte olduğu 3 aylık köpek tarafından ısırılması, ardından da ölen köpeğin tahlil için gönderildiği Ankara'da kuduz hastalığına rastlanması üzerine İl Hıfzıssıha Kurulu'nca alınan önlem kararları mahallede uygulanmaya başladı.

Kuduz hakkında bilgi verici afişlerin asıldığı mahallenin 6 ay boyunca denetim altında tutulacağı belirtilirken İl Tarım Müdürlüğü tarafından mahalledeki evcil kedi ve köpeklere ücretsiz aşı yapılacağı, başıboş köpeklerin de belediye tarafından itilaf edileceği bildirildi. Kuduz olduğu belirlenen köpek tarafından ısırılan çocuğun tedavisinin ise İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde sürdürüldüğü öğrenildi.

Mahalledeki kuduz vakasını değerlendiren Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, şu anda bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. Her şeyin kontrol altında tutulduğunu belirten Vali Nurullah Çakır, mahallede kuduzun yaygınlaşmasına yönelik bir bulgunun bulunmadığını kaydetti.

Mahalleye hayvan giriş ve çıkışının kontrol altında tutulmaya başlandığını vurgulayan Vali Çakır vatandaşların, durumu şüpheli görülen hayvanlarla ilgili ihbarda bulunmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 18:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?