8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Kastamonu zurnacısını kaybetti

Dünyaca ünlü Karayılan Davul Zurna Ekibi'nin zurnacısı Hasan Öztürk Kastamonu'da hayatını kaybetti. Öztürk son yolculuğuna dualarla uğurlandı.


Kastamonu'nun simgelerinden biri olan Karayılan Davul Zurna Ekibi'nin zurnacısı Hasan Öztürk(84) dün gece hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çok sayıda madalya ve ödül kazanan, ekibi ile birlikte Avrupa ülkelerinde Türkiye'yi temsilen gösteriler yapan zurnacı Öztürk son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

1962 yılında dönemin ABD Başkanı'nın özel davetiyle Amerika'ya giderek çeşitli gösteriler yapan Öztürk'ün cenaze namazı, öğle namazından sonra Nasrullah Camii'nde kılındı.

Öztürk'ün cenazesi kılınan namazın ardından Ahmet Dede Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.


Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Öztürk'ün hayatını kaybetmesiyle ilgili bir mesaj yayımladı. Vali Nurullah Çakır mesajında, "İlimizin efsanevi Karayılan ekibinin önemli sanatçısı Hasan Öztürk'ün (Zurnacı Hasan) vefatını teessürle öğrendim.

Yakınlarına ve Kastamonululara başsağlığı dilerim. Bu vesile ile kamuoyundan ve ilgililerden benzeri sanatların korunması ve sanatçıların yetiştirilmesi hususlarında destek ve himayelerini beklerim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 11:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isa çeçen IP: 78.176.94.xxx Tarih : 2.05.2008 20:58:30

allah rahmet eylesin