8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Kastamonu'da asker uğurlaması

Hakkari'de 17 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından vatani görevini yapacak olan yeni askerler, memleketlerinden dualarla uğurlanıyor. 1988/3 tertip ikinci grup Kastamonulu yeni Mehmetçikler de dualarla görev yerlerine uğurlandı.


Mahallelerinde yapılan duanın ardından konvoylar eşliğinde Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gelen Mehmetçikleri, aileleri ve yakınları yalnız bırakmadı. Omuzlarına aldıkları Türk Bayrakları'yla terör örgütü PKK'ya göndermede bulunan Mehmetçiklerin gözlerinde bir nebze olsun korku bulunmadığı gözlendi. Hakkaride yaşanan hain saldırının ardından vatanı korumaya giden Mehmetçiklerin gururlu ve cesaretli olmaları dikkat çekti.


Vatani göreve uğurlanan Mehmetçikler arasında yer alan Seydiler ilçesine bağlı Yukarı Arslanlı Mahallesi'nden Salih Öztürk, her zaman ve her yerde vatanı korumak için hazır olduğunu söyledi.


Sivas 5. Eğitim Tuğay Birinci Piyade Eğitim Tabur Komutanlığı'na piyade ulaştırma olarak giden Salih Öztürk, askere gittiği için sevinçli ve gururlu olduğunu kaydetti.
Vatanı korumak için hazır olduğunu ifade eden Öztürk, "Vatanımın topraklarını ve Türk Bayrağımızı korumaya gidiyorum. PKK'nın yaptığı saldırıların hiç biri, Mehmetçiğin gözünde ve yüreğinde korku yaşatamaz. Vatanın bir karış toprağını korumak için canımı seve seve vermeye hazırım. Kimsenin gözü arkada kalmasın. Allah'ın izni ile vatani görevimi başarı ile yapıp memleketime döneceğim. Vatan bize emanet" dedi.
Ailesi ve yakınlarına sarılarak helallik isteyen Mehmetçiklerin uğurlanmasında zaman zaman duygulu anlar yaşandı. "En büyük asker bizim asker" sloganları ile havaya atılan Mehmetçikler, otobüslerine omuzlarda bindirildi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:02:55
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 18:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?