8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Kastamonu'da satılık oy

Kastamonu'da bir esnaf, ekonomik kriz nedeniyle 'oy'unu satılığa çıkardığını açıkladı.

Şahıs, olayı iş yerine astığı pankartla adaylara duyurdu.
Belediye Caddesi'nde çanta ve yün ticareti yapan esnaf Cahit Delikanlıoğlu, yerel seçimler nedeniyle dükkanını ziyaret eden belediye başkan adaylarının tek derdinin oy olduğunu savunarak, başkan adaylarından krizden bunalan esnafın durumuna çözümler sunmasını beklediğini ifade etti. Cahit Delikanlıoğlu, "Esnaf, başkan adaylarının umurunda bile değil. Belediye hizmet binasının buradan taşınmasıyla birlikte esnaf, 1 yılı aşkın bir süredir çaresiz durumda. Siftahsız dükkan kapatıyoruz. Bir zamanlar Kastamonu'nun en hareketli caddesi olan burada, ticari hayatın gelişmesi için adaylar çözüm üretmelidir. Ben adayım diyen başkan adaylarının Kastamonu ekonomisi üzerine hazırladıkları projeler nelerdir?

Belediyecilik sadece yol, kaldırım, kanalizasyon olayı değildir. Ekonomik kriz yaşayan esnafa projeler üretmek yerine sadece oy avcılığı yapıyorlar. Esnaf burada kan ağlıyor. Adaylar sırayla Belediye Caddesi esnafını ziyaret edip oy istiyorlar. Benim Kastamonu'da bin 200 oyum var. Ben yıllar sonra bankadan
kredi çekip borçlanarak bir ev sahibi oldum. Artık kimseye bedavaya oy yok. Benim Kastamonu'da sendikacılık ve siyasi geçmişim var. Esnafın üzerinde bir ağırlığım var. 13 yıl belediyecilik yaptım. 15 yıl da Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nde görev yaptım. Benden gelsinler bin 200 oyu parayla satın alsınlar" diye konuştu.
Eşinin 24 yıl kendisinin de 34 yıl kamuda çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirten Cahit Delikanlıoğlu, işyeri camına astığı pankartta, bin 200 oyu ev almak için aldığı 20 bin TL'lik banka kredisini ödeyecek olan adaya vereceğini, bu konuda hiçbir şekilde pazarlık kabul etmeyeceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 10:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
caner can IP: 81.213.179.xxx Tarih : 11.03.2009 22:23:55

Soyadı gibi delikanlı adammış. Tabii bu tepkisini kim anlayacak orası belli değil...