8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Kastamonu'da suya %20 zam!

KASTAMONU'DA SUYA YÜZDE 20 ZAM

Kastamonu Belediyesi suya yüzde 20 oranında zam yaptı. Su fiyatlarına yapılan zamma AK Partili belediye meclis üyeleri tepki gösterdi.

AK Parti Grubu adına bir açıklama yapan Meclis üyesi Fazıl İhtiyar, Kastamonu'daki su fiyatlarının çevre illerle kıyaslandığında yüksek olduğunu söyledi.

İhtiyar, "Çevre illerle mukayese edildiği zaman Kastamonu'da meskenlerde kullanılan su çok pahalı. Örneğin Çankırı'da 2009 yılında suyun metreküp fiyatı 1,06 TL, Amasya'da ise 1,60 TL. Amasya ayrıca 2010 yılı için zam yapmayı düşünmüyor. Çankırı'da bu yıl yapılacak zamlarla suyun metreküp fiyatı 1,39'a gelecek. Biz grup olarak meskenlerde kullanılan suya zam yapılmamasını öneriyoruz" dedi.

Meclis üyesi İhtiyar'ın açıklamalarına Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, "Zaten AK Parti grubu olarak görüştüğümüz tüm gelir tarifelerine muhalefet ettiniz, ret cevabı verdiniz. Kaldı ki, komisyonda görev alan arkadaşlarımız muhalefet şerhini düşmüşler. Bunlar da tutanaklara geçecektir" sözleriyle cevap verdi.

Görüşmelerde MHP grubu adına konuşan Mehmet Çağılcı ise, "Su ücreti benim yaptığım araştırmaya göre, maliyet hesabına göre düzenlenmiştir. İlimizde artık musluktan su içirmenin gururunu yaşıyoruz. 6 milyon TL gibi bir ücretle yapılan arıtma tesisi sayesinde halkımız kullanım suyu ile içme suyu ayrımından kurtulmuşlardır. Kullanım suyunu musluktan, içme suyunu damacanadan artık tüketmiyor" şeklinde konuştu.

Su fiyatlarının 1.77 TL'den 2.12 TL'ye yükselten su zammı oy çokluğuyla kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 19:30:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 09:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?