8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

KATSO'dan 'Verimliliği artırma' projesi

Milli Prodüktivite Merkezi ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında 'Kastamonu Verimliliği Artırma' projesi imzalandı.


KATSO toplantı salonunda gerçekleşen protokol töreninde konuşan Milli Prodüktivite Merkezi Araştırma Bölüm Başkanı ve Kastamonu Koordinatörü Nazmiye Demir, 50'ye yakın ilde 1998 yılından bu tarafa hayata geçirdikleri bu projeyi Kastamonu'da yapmalarındaki en büyük etkeni şu şekilde açıkladı. Demir, "Ülke kalkınmasında bölgesel potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve mevcut kaynakların verimli kullanımı büyük önem taşımaktadır.

Kastamonu'da başta turizm olmak üzere tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinin verimlilik artışlarına dayalı olarak geliştirilmesinde yararlanılabilecek önemli fırsatlar bulunmaktadır. İlin gelişme potansiyelini belirleyecek ve yatırımları harekete geçirmek için çalışacağız. Kastamonu'ya özgü ayrıcalıkların başında orman varlığının yanı sıra sahip olduğu alternatif turizm çeşitleri ve yer altı zenginlikleri de bizim için büyük önem taşımaktadır" dedi.


KATSO Başkanı Halil Öztosun ise, "Kastamonu'daki işletmelerin, eğitim kurumlarının, sanayicinin, belediyelerin, ticaret erbabının işletme yönündeki verimliliklerini geliştirmek ve bunlara eğitim vermek, gelişme konularında yardımcı olmak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Her yaptığımız çalışmanın bir verimliliği var. Bu verimliliği en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Artı ve eksilerini iyi bilmemiz lazım. Bu projede bunları belirleyeceğiz" diye konuştu.


Projeyle Kastamonu'daki tüm kesim ve kuruluşların katılım ve destekleri sağlanarak verimlilik kültürünün ve bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Milli Prodüktivite Merkezi, proje kapsamında Kastamonu'nun verimlilik sorunlarını inceleyerek nedenlerinin ortaya konulması, çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla araştırma çalışmaları yapacak.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 09:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?