8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Kösençayırı umut oldu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde beş yıldır yaşanan kuraklığa çözüm olarak, Kösençayırı Göleti'nin kapasitesinin artırılması düşünülüyor.

Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan kuraklık nedeniyle ürünlerinde verim ve kalite kaybı yaşayan Tosyalı çiftçiler, sulama suyunun temini için girişimlerini sürdürüyor.

Tosya Sivil Toplum Kurumları Birliğiyle hareket ederek sulama suyu sıkıntılarını başta Kastamonu Valisi Mustafa Kara olmak üzere DSİ 23. Bölge Müdürü Bayram Tiryaki'ye ileten çiftçiler, Ilgaz Dağı eteğinde Hacet Tepesi'ndeki Kösençayırı Göleti'nin kapasitesinin artırılmasını istiyorlar.

Tosyalı çiftçilerin taleplerini dikkate alan Vali Kara'nın talimatlarıyla bir grup DSİ mühendisi, Kösençayırı Göleti'nde kapasitenin artırılması için zemin etüdü çalışmalarına başladı. Göletin kapasitesinin yaklaşık 1,5 kat artırılmasının düşünüldüğünü belirten yetkililer, etüt çalışmaların ardından çalışmalara en kısa sürede başlanmasının planlandığını söyledi.

Tosya Belediye Başkanı Sait Gülabacı, yaptığı açıklamada, gölette kapasite artırımının planlanmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. İlçede beş yıldır yaşanan kuraklığın önüne göletin kapasitesinin artırılmasıyla geçilebileceğini belirten Gülabacı, ''Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan ilçemizde amacımız sulama suyu teminiyle bağ ve bahçeleri kurutmamak. Sesimize kulak verdikleri için Valimiz Mustafa Kara ve DSİ 23. Bölge Müdürü Bayram Tiryaki'ye teşekkür ediyoruz'' dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 13:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?