8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Köydes projeleri masaya yatırıldı

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi'nin uygulanmasında Kastamonu'nun Türkiye genelinde çok başarılı olduğunu belirten Vali Mustafa Kara, 4 yıl içinde 100 milyon YTL ile 150 milyon YTL'lik iş yapıldığını söyledi.


KÖYDES programı kapsamında içinde bulunduğumuz yılının ilk 8 ayında merkez ve ilçelerde yapılan çalışmalar, düzenlenen toplantıyla değerlendirildi. Vali Kara'nın başkanlık ettiği KÖYDES toplantısında, köy yolları ve içme suları projeleri üzerinde duruldu. İlçe kaymakamlarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Kara, KÖYDES projelerine bu yıl 13 milyon YTL'nin üzerinde para tahsis edildiğini ve bu paranın ilçelerdeki projelere ödenek halinde aktarıldığını kaydetti. KÖYDES programının uygulanmasında
Kastamonu'nun çok başarılı olduğunu vurgulayan Kara, "Program kapsamında 4 yıl içinde Kastamonu'ya 100 triyonun üzerinde para transferi yapıldı. Ama biz bu para ile 150 trilyonluk iş yaptık. Asıl başarı buradadır. Yapılan çalışmalar bunu göstermektedir. Az parayla çok iş yapmak önemli bir başarıdır. KÖYDES kapsamında her yıl yapılan çalışmalar başarıyla sonuçlandı. Bu yılda bu böyle olacak" dedi.


Kaymakamlardan yapılması mümkün olmayan ve sonucu başarısızlıkla bitecek projelerin iptal edilmesini isteyen Vali Kara, bu yıl yapılan projelerin önümüzdeki yıla sarkmaması gerektiğinin altını çizdi. İş takibi konusunda kaymakamları uyaran Kara, yapılan çalışmaların yerinde incelenmesi gerektiğini söyledi. Kaymakamlara "Hiç kimseye keyif bağışlamayın" diyen Kara, "KÖYDES en önemli işimiz. Bunun için sürekli işinizin başında durun. Hiç kimse kimseyi umursamıyor. İşlerle teknik elemandan, müteahhitten çok sizin ilgilenmeniz lazım" dedi.
Toplantı, kaymakamların yol ve su projelerinin yapımı hakkında bilgi vermesiyle sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN ER IP: 78.188.65.xxx Tarih : 10.09.2008 18:15:05

sayın vali mustafa kara beyi 15 gün önce kastamonuya geldiğimde vilayet önündeki şenliklerde yakından görme fırsatı yakaladım kendisi çok düzgün ve kastamonumuza yakışan bir vali kendisine hayat boyu başarılar diliyorum ve yaptığı ve yapacağı bütün projeleri destekliyorum saygılarımla istanbuldan hüseyin er