8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

KÖYDES'te yüzde 96 başarı

Kastamonu'da geçen yıl KÖYDES çalışmalarında yüzde 96 gerçekleşme oranı sağlanırken 980 projeden 942'si tamamlandı. Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, alt yapı çalışmalarının tamir ve bakımının 2008 yılında daha çok zaman alacağını söyledi.

Vali Nurullah Çakır, KÖYDES programı çerçevesinde 2007 yılında yapılanlar ve 2008 yılında yapılacaklar hakkında İl Genel Sekreteri Mustafa Yiğit ve Kaymakamlardan brifing aldı.

Kaymakamlarla il genel sekreterliği misafirhanesinde bir araya gelen Nurullah Çakır KÖYDES'in kırsal kesim için çok önemli ve büyük bir proje olduğunu kaydetti.

2008 yılında zamanlarının büyük bir bölümünü köylerdeki alt yapı çalışmalarının bakım ve tamiri için kullanacaklarını belirten Vali Çakır, "KÖYDES, kırsaldaki insanımızın ihtiyacına hızlı cevap verebilme yöntemi olarak nitelendirebileceğimiz bir proje. İl Özel İdaresi'nin 2008 yılı bütçesi 18 milyon YTL. KÖYDES kapsamında sadece 2006 ve 2007 yılında kullanılan miktar 80 milyon YTL'nin üzerinde. Bu bizim Özel İdare bütçemizin yaklaşık beş katına yakın. Özel İdare bütçesini hiçbir yerde kullanmadan köylerin alt yapılarına harcamayı düşünürsek, KÖYDES için gönderilen rakamın küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu görürüz" dedi.

Kastamonu gibi kırsal yerleşimi çok olan yerlerde sorunların birkaç yıllık KÖYDES uygulamaları ile bitmeyeceğini belirten Çakır, özellikle köylerdeki alt yapıların tamir ve bakımının daha çok zaman alacağını kaydetti.

KÖY-DES ile birlikte yatırımlar konusunda havada kalan sözlerin geride bırakıldığını ifade eden Çakır, "Yapılanlar gerektiğinde Ankara'dan gelen heyetlerce görüldü. İmkanların aleyhimize dönüşmemesi için denetim mekanizmasının sağlıklı olarak yürütülmesi gerekmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 17:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?