8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Lise öğrencileri Fransa yolcusu

Kastamonu Kız Meslek Lisesi '20. yüzyılda Avrupa'da Gençlik Hareketleri' projesinin üçüncü etap toplantısı için Fransa'ya gidecek.


Kastamonu Kız Meslek Lisesi'nin, 2007 yılında Hayat Boyu Öğrenme 'Comenius Programı' kapsamında Almanya ve Fransa'daki okullarla ortak olarak hazırladığı '20. yüzyılda Avrupa'da Gençlik Hareketleri' projesinin üçüncü etap toplantısı Fransa'da yapılacak.


Toplantıya katılmak üzere Kız Meslek Lisesi Müdürü Sevim Acar, İngilizce öğretmeni Aslıhan Önder, Almanca öğretmeni Nemciye Acar Gökçen ve öğrenciler Rahime Kayran, Sibel Cebeci, Neslihan Karacam, Emine Kübra Savaş, Fransa'ya gidiyor. Fransa'nın Phalsbourg kentinde yapılacak olan üçüncü etap çalışması için tarih olarak 25 Kasım belirlendi.


Fransa'daki proje ortağı olan Cite Scolaire Erckmann Chatrian Lisesi'nde yapılacak olan toplantıda özellikle 1960'lı yıllarda yaşanan moda, kadın giyimi, müzik, eğitim konuları tartışılacak. Her ülke kendi ülkesinde yaşanan olayları ve gelişmeleri hazırladıkları bir sunum eşliğinde diğer ülke temsilcilerine aktaracak. Kastamonu Kız Meslek Lisesi öğrencileri de bu çerçevede hazırladıkları bilgileri en iyi şekilde diğer ülkelere aktarmak için gerekli olan tüm çalışmaları tamamladılar. Kız Meslek Lisesi
diğer ülkelerin talepleri doğrultusunda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir sunum da gerçekleştirecek.


Projenin ilk etap toplantısı 8-13 Aralık 2007 tarihinde Almanya'da, ikinci etap toplantısı ise 16-23 Mayıs 2008 tarihleri arasında Almanya ve Fransa'dan gelen öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla Kastamonu'da yapılmıştı. Proje, Fransa'da yapılacak olan toplantının ardından 2009 yılı Mart ayında yine Kastamonu'da dördüncü etap, Mayıs ayında ise Fransa'da beşinci, Almanya'da da altıncı etap toplantıları ile son bulacak.

İha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?