8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Muhtarlara bilgisayar

Kastamonu'da resmi kurum ve kuruluşlarda bulunan ve yerine yenileri alınan eski bilgisayarlar, merkezdeki 19 muhtara dağıtıldı.

Valilik brifing salonunda gerçekleştirilen bilgisayar dağıtım töreninde muhtarlara bilgisayarlarını teslim eden Vali Nurullah Çakır, muhtarların Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılacak olan bilgisayar kursuna katılmalarını istedi. Günlük hayatın içerisinde yerini alan bilgisayar ile muhtarların buluşması gerektiğini belirten Nurullah Çakır, muhtarların emniyet, nüfus ve belediye ile iletişim halinde olacağını söyledi.

Vali Çakır, "Muhtarlarımızın bilgisayar bağlantıları nüfusla, Emniyet Müdürlüğümüz tarafından kurulacak olan MOBESE sistemi ile bağlantılı olacak. Bunun eğitimi konusunda da Halk Eğitim bünyesinde kurs açılacak ve bu kursa da muhtarlarımızın eşi, çocuğu veya torunu katılabilecek. Yıllardır görev yapan bazı muhtarlarımızın yaşları bir hayli ilerlemiş. Bu nedenle de bilgisayar öğrenecekler diye mecburiyet koyamam. Biz muhtarlarımıza bilgisayarların yerleşimi konusunda da yardımcı olacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 20:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?