8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Öğretmenler velilerin ayağına gitti

Kastamonu merkeze bağlı Karaş köyünde bulunan Karaş İlköğretim Okulu'nun idareci ve öğretmenleri, bir türlü okula gelmeye ikna edemedikleri öğrenci velilerini bizzat köylere giderek evlerinde ziyaret ediyor.
 

İlk etapta Kastamonu Merkeze bağlı Demirci köyündeki öğrenci velilerini ziyaret eden öğretmenler, öğrencilerin ders durumları hakkında velileri bilgilendirdi ve çocukların çalışma ortamlarını bizzat yerinde inceledi.


Okul Müdürü Turan Kebapçı, velilerden öğrencilere ders çalışma ortamları oluşturmalarını ve çocuklarını kız-erkek ayrımı yapmadan okutmalarını istedi.
''Ben çocuğumu okutmam'' diye bir düşüncenin olmaması gerektiğini belirten Kebapçı, devletin bu konuda öğrencilere lise eğitimlerine kadar destek sağladığını da velilere hatırlattı.
 

Okul idarecilerinin ve öğretmenlerinin kendilerine yaptıkları bu ziyaretten memnun kalan öğrenci velileri ise köydeki iş yoğunluğundan dolayı okula gidemediklerini söyledi.
Karaş İlköğretim Okulu'nun idarecileri ve öğretmenleri bu çalışma kapsamında her hafta bir köye giderek öğrenci velileri ile bir araya gelecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 14:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?