8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

OKAB'a 17 milyon euro hibe

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Sinop, Çankırı ve Kastamonu illerinin birlikteliğinde oluşturulan Orta Karadeniz Kalkınma Birliği'nin (OKAB) AB fonlarından şu ana kadar 17 milyon 440 bin 760 euroluk hibe aldığını söyledi.


Orta Karadeniz Kalkınma Birliği (OKAB), eylül ayı encümen toplantısı Kastamonu Valisi Mustafa Kara'nın başkanlığında Sinop'ta yapıldı. Valilik salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sinop Valisi Zeki Şanal, Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Taşköprü Kaymakamı ve OKAB Genel Sekreteri Ayhan Kartlı, OKAB Encümenini oluşturan Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz ve Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Cemalettin Koca katıldı.


Toplantının basına açık bölümünde, Orta Karadeniz Kalkınma Birliği'ne AB fonlarından 17 milyon 440 bin 760 euro toplam hibe kaynak sağlandığını belirten Kastamonu Valisi Mustafa Kara, söz konusu kaynağın 2 milyon 211 bin eurosunun sivil toplum kuruluşlarınca, 5 milyon 850 bin eurosunun KOBİ'lerce ve 9 milyon 378 bin eurosunun da yerel yönetimlerce kullanıldığını açıkladı. Kara, "Bu projeler kapsamında bin 590'ı kadın, 121'i fiziksel engelli olmak üzere 4 bin 619 kişi eğitime tabi tutulmuş, ayrıca 231 kişiye de istihdam imkanı sağlanmıştır.

Bundan sonraki amacımız yine AB fonlarından proje hazırlamak suretiyle azami ölçüde yararlanmaktır. 2007-2011 döneminde de aynı proje çalışmalarımız devam edecektir. Ancak, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) ve koordinasyonu sağlayan birimlerden proje çalışmalarının başlatılması konusunda talimat bekliyoruz. Proje çalışmaları başladığında hem eğitim anlamında hem de süratle projelerin yapılması konusunda çalışmalara başlayacağız. Daha önceki deneyimlerimiz dolayısıyla Orta Karadeniz Birliği'nin daha başarılı olacağını düşünüyoruz. Çünkü, şimdiye kadar hiç karşılaşmadığımız bir proje anlayışıyla bu güne kadar bu projeler yürütüldü. İlk deneyimler olması nedeniyle zorluklar yaşandı. Ama her şeye rağmen başarılı sonuçlar alındı. Bundan sonraki süreçte bu deneyimlerden de faydalanmak suretiyle çok daha başarılı proje ve hizmetlere imza atılacağını düşünüyoruz" dedi.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?