8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Okuma kampanyasına büyük ilgi

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde okur-yazar insan kalmaması için ilçe kaymakamlığı çalışma başlattı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Ana-Kız Okuldayız Kampanyası" Kastamonu'nun Tosya ilçesinde start aldı. Kampanyadan her kesimin eşit şekilde yararlanabilmesi için Tosya Kaymakamı Arslan Yurt başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Himmet Polat, Müftü Hikmet Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin ve İlçe Emniyet Müdürü Nadir Sağpazar katıldı.


Kampanya öncesinde ilçede yapılan alan taramasında merkezde 2 bin 20 köylerde ise 2 bin 556 kişinin okuma-yazma bilmediği tespit edildi. Merkez ve köylerde düzenlenen kampanyaya din görevlileri, askerler ve eğitimciler de dahil edildi. İlk günden kampanyaya ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken kurslara 346 kişinin müracaat ettiği bildirildi.
Kaymakam Yurt, kampanya kapsamında merkezde okullarda, kırsalda ise okul bulunmayan köylerde köy odalarında veya uygun mekanlarda kurs açılacağını söyledi. Kurslarda görev alacak olan öğretmenler ve din görevlilerin eğitimden geçirileceğini dile getiren Kaymakam Yurt, kampanya katılacak kursiyerlerin eğitim masrafları kaymakamlık tarafından finanse edilecek.
Okuma-yazma bilmeyenlerin yüzde 70'inin kadınlardan oluştuğunu açıklayan Kaymakam Yurt, "15 yaş üzeri bireyler üzerinde yapılan araştırmanın verilerine göre toplamda 4 bin 576 kişi okuma yazma bilmiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 23:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?