8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Polisin 163. kuruluş yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü Kastamonu'da törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene; Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Zeki Es, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, polis teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, son zamanlarda yaşanan olaylarda Emniyet Teşkilatı'nın zanlılara suçüstü yaptığını ve olayları çok kısa bir zamanda aydınlattığını söyledi.

Zanlılara suçüstü yapmak ve olayları kısa sürede aydınlatmanın Polis Teşkilatı'nın başarısını ortaya koyduğunu kaydeden Yusuf Albayrak, başarılarından dolayı 50 personelin maaş, 152 personelin teşekkkürname ve bir personelin takdirname ile ödüllendirildiğini belirtti.

Suçluların artık bilimsel çalıştığına dikkat çeken Emniyet Müdürü Albayrak, "Suçlular tek iş üzerinde, biz ise bütün işlerle uğraşıyoruz. Bunun için halkın polise destek olması, karşılaştıkları yasa dışı olayları anında ihbar etmesi gerekir. Vatandaşlarımızı şikayetlerinde cesaretli, ihbarlarında kararlı olmaya davet ediyorum. Çünkü vatandaş olayları ihbar etmediği taktirde polisin olayları duyması gecikir. Olayları duymada gecikirsek şüphelilere de mücadelede gecikiriz" dedi.

Konuşmaların ardından bando takımı eşliğinde geçiş yapan polislere vatandaşlar da alkışla destek verdi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 17:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?