8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Şehit Er toprağa verildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde operasyona giden askerleri taşıyan aracın yola döşenen mayına basması sonucu şehit düşen 6 askerden biri olan er Adil Yıldız, doğum yeri olan Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesi Baldıran köyünde toprağa verildi.


Şehit Adil Yıldız'ın cenazesi sabah saatlerinde Kastamonu Devlet Hastanesi morgundan alındı. Sirenler eşliğinde şehir merkezinden götürülen Adil Yıldız'ın cenazesi ilk olarak İnebolu'ya ardından da öğlen saatlerinde Doğanyurt'a getirildi. Şehit Adil Yıldız için Doğanyurt ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda askeri tören düzenlendi. 10 yıl önce İstanbul'a göç eden bir ailenin çocuğu olan Adil Yıldız'ın cenaze töreninde terör örgütü PKK'ya lanet yağdı. İlçedeki cenaze törenine gelen halk,
'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Can verilir Vatan verilmez' sloganları atarak lanet yağdırdı.


Şehit Er Adil Yıldız'ın cenaze törenine Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Kemal Alataş, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Temel, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan başta olmak üzere çevre ilçelerden de çok sayıda kişi katıldı.


Terhisine 58 gün kala şehit düşen İstihkam er Adil Yıldız'ın babası İsmail Yıldız cenaze boyunca metanetini korudu. Acılı anne Kezban Yıldız ve şehidin kız kardeşi Arzu Yıldız ise şehit Adil Yıldız'ın arkasından uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Erin Nadir ve Mustafa isminde iki de erkek kardeşinin bulunduğu öğrenildi.
Şehit annesi Kezban Yıldız, "Ben onun günlerini sayıyordum. Bu günler için mi saydım" diyerek ağladı.


Cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı İnebolu Kaymakamı Dr. İlhan Karakoyun tarafından okundu.
Kastamonu Müftüsü Fuat Altındaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi ilçe merkezine 32 kilometre uzaklıkta bulunan Baldıran köyünde toprağa verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 23:32:52
Güncelleme :29 Mayıs 2009 Cuma 23:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?