8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Taksici cinayetine tepki

Kastamonu'da meslektaşlarının öldürülmesine tepki gösteren taksiciler araçlarına siyah kurdele bağlayarak konvoy oluşturdu. 

Kastamonu'da ıssız bir yol kenarında yaklaşık 20 bıçak darbesiyle öldürülen taksici Fuat Yumukoğlu'nun (22) meslektaşları, yaşanan cinayete tepki gösterdi. Terminal Taksi Durağı'na bağlı olarak çalışan Fuat Yumukoğlu'nun cesedinin otopsisinin yapıldığı Dr. Münif İslamoğlu Kastamonu Devlet Hastanesi önünde toplanan taksiciler, araçlarına siyah kurdele takarak arkadaşlarının öldürülmesini protesto ettiler. 

Taksici esnafı adına bir konuşma yapan Kastamonu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Hasan Baltacı, yaşanan cinayetten dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Başka bir taksici cinayetinin işlenmemesini isteyen Hasan Baltacı, "Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüz. Böyle bir olay daha olmasın. Can güvenliğimiz bulunmuyor. Can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Özellikle cinayete kurban giden arkadaşımızın çalıştığı Terminal Taksi Durağı için dışarıda bir kulübe istiyoruz. Bu kulübeye güvenlik kamerası takılsın" dedi. 

Kastamonu'da daha öncede 2 taksici cinayetini yaşandığını anlatan Baltacı, yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Hastane önünde toplanan taksiciler daha sonra arkadaşlarının hastaneden çıkarılan cenazesinin arkasında konvoy oluşturarak cinayete tepki gösterdi. Şehir içinde korna çalarak dolaşan taksiciler daha sonra arkadaşlarının cenaze törenine katıldılar.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 16:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?