8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Temel atma törenine katıldı

Dünyada insanlığın umutlarını tüketen bir kaos ortamı yaşandığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Türkiye'nin dünyaya barış mesajı vermesi ve huzur yolunu göstermesi gerektiğini söyledi.

Taşra teşkilatı ile merkez teşkilat arasındaki iletişimi sağlamak ve yürütülen hizmetleri yerinde görmek amacıyla düzenlenen toplantıya katılmak üzere memleketi Kastamonu'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından yaptırılan Merkez Hazreti Pir Kuran Kursu inşaatının temel atma törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, yaptığı konuşmada Kuran'ı Kerim'in güzelliklerinden bahsetti. Kuran'ın hiçbir ayrımı olmadığını ifade eden Ali Bardakoğlu, Kuran'ın siyah, beyaz, yaşlı, genç, etnik kökeni, dünya görüşü, makamı ne olursa olsun herkesi kucaklayan ilahi bir kelam olduğunu söyledi.

Kuran'ı Kerim'de olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı olarak herkesi kucaklamaya çalıştıklarını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, "Ülkemizdeki 80 bin civarındaki cami, 7 bin kadar Kuran Kursu'nda bütün toplumu kucaklayan, toplumu barıştıran, insanları buluşturan din hizmeti vermeye çalışıyoruz. Buna günümüzde daha çok ihtiyacımız var. Dünya adeta bir avuç çıkar için birbirinin boğazını sıkmaya çalışıyor. Dünya insanlığın umutlarını tüketen bir kaos ortamı yaşıyor. Bizim tarihi ve kültürel zenginliğine, insan güzelliğine sahip olan yurdumuzun dünyaya barış mesajı vermesi ve dünyaya huzur yolunu göstermesi gerekiyor" dedi.

Başkanlık olarak iyi insan ve iyi vatandaş olunmasına önem verdiklerini, Cumhuriyetin değerleri ve milli tarihle manevi değerlerin buluşmasını da eğitim olarak aktardıklarını kaydeden Bardakoğlu, "Bizim kimliğimiz, özgüvenimizle yarınlara daha sağlam çıkabilmemiz için tarihimizle barışmamız, bayrağımızla, devletimizle, halkımızla bir arada barış içinde yaşamamız gerekiyor" diye konuştu.

Kuran'ı Kerim'in okunduğu ve duaların edildiği törende konuşan Kastamonu Müftüsü Fuat Altıntaş ise il müftülüğü olarak ilçelerle birlikte Kuran Kursu hizmetlerine ve halkın dinini öğrenme faaliyetlerine önem verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Merkez Hazreti Pir Kur'an Kursu'nun temeli atıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 23:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?