8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Tıp Fakültesi'ne büyük bağış

KASTAMONULU ESEN AİLESİNDEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI

Kastamonu'da yaşayan Esen Ailesi, Hacettepe Kastamonu Tıp Fakültesinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere 17 bin metrekare arsa bağışında bulundu.

Tapu Sicil Müdürlüğü'ne giderek bağış işlemlerini gerçekleştiren Esen Ailesinin jesti, takdir topladı.

Protokole göre arazi, Tıp Fakültesi'nin amacı dışında kullanılamayacak, kiraya verilemeyecek veya satılamayacak. Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi Yönetimi, Esen Ailesi'nin yaptığı bağış karşısında Tıp Fakültesi bünyesinde kurulacak bir birime ailenin adını vermeyi planlıyor.

Bağış işlemlerinin ardından bir açıklama yapan Ahmet Fuat Esen, "Vatandaşlar devletten aldıkları ile değil, devlete verdikleri ile övünmelidir. İmkanlarımız doğrultusunda devletimizin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla böyle bir bağışı yapmayı uygun gördük. İmkanı olanlar üniversitemize bu tür katkılarda bulunmaktan kaçınmamalıdırlar. Her şeyi devletten istememeliyiz. Yaptığımız bu bağış zaten bize o arazi üzerinde okuyan öğrenci olarak geri gelecektir. Bundan daha iyi ne olabilir ki" dedi.

Protokolün imza töreninde Esen ailesinden Ahmet Fuat Esen, Yüksel Özkendirci, Bedia Esen, Aygün İsmet Coruk Dağlı, Serdar Ünver, Erdem Ünver, Ahmet Ünver ve Ekrem Esen hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 20:29:02
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 23:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim karadeniz IP: 95.65.183.xxx Tarih : 26.10.2009 23:09:40

sevgili kastamonulu hemşerim ben yemişli köyü dogumlu 29yaşında istde ikamet eden ibrahim karadeniz yaptıgınızın nekadar hayırlı biriş oldugunu ve sizi ve ailenizi tebrik eder her kastamonulunun bu milliyetçiligi bu fedakarlığı yapması gerektigi vurgulamak isterım bız 1984te ist gelıp özellıkle memleket sevgısınden toprak sevgısınde uzak buyuk sanıyorum ailelelerimizde bu olayda suçludur ama istanbulun hızına yetişecez dıye kendı kımlıgımızden kastamonululuğumuzdan birşeyler kaybetmişiz gibi gelıyor ama bana oralarda hayatoldugunu oralarda insanlık ve güzelşeyleroldugunu hatırlattıgınız için allah razı olsun allah öncelıkle sağlık ve paranıza bereket versın çok duygulandım inşallah darısı her kastamonulunun başı herkes sızıngıbı kastamonulu olur inşallah saygılar