8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Trafik kazası canlandırıldı

Kastamonu'da 'Trafik Haftası' nedeniyle canlandırılan yaralamalı trafik kazası ve yaralı kurtarma operasyonu gerçeği aratmadı.


03-11 Mayıs günleri arası kutlanan Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Kastamonu'da yaralamalı trafik kazası ve yaralı kurtarma operasyonu canlandırıldı.

Senaryoya dayalı olarak gerçekleştirilen canlandırmada kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada otomobil kamyonun altında kaldı. Kazada ağır yaralanan alkollü otomobil sürücüsü bağırarak yardım istedi.

Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine trafik polisleri geldi.

Kazanın olduğu alışveriş merkezi önüne gelen trafik polisi telsizle anons geçerek olay yerine ambulans ve yaralı sürücünün kurtarılması için sivil savunma ekibi istedi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıya müdahale ederken sivil savunma ekipleri aracın kapılarını açmak için hazırlık yaptı. Sivil savunma ekiplerinin otomobilin kapılarını açmasıyla yaralı sürücü araçtan çıkarıldı.

Ambulansa bindirilen yaralı hastanede tedavi altına alındı. Canlandırmanın ardından polis ekipleri ve taksi ve özel otomobiller Trafik Haftası konvoyu oluşturdu. Kaza senaryosunda, alkolün hayat kaybetme gibi kötü sonuçlara yol açabileceği vurgulandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 19:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?