8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Yerel girişimcilere destek

KOSGEB tarafından KOBİ'lere yönelik hazırlanan 'Yerel Sektör Girişimcileri Yetiştirme Programı' Kastamonu'da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Kastamonu Ticaret Borsası'ndaki toplantıda KOSGEB Başkan Yardımcısı Abdulkadir Ünaldı, KOBİ Araştırma Daire Başkanı Tayfun Öneri ve KOBİ Uzmanı Sedat Sadioğlu, Kastamonulu girişimcilere program hakkında detaylı bilgiler verdi. Ünaldı, Kastamonu'nun ormanlarıyla ünlü bir kent olduğunu belirterek, "Ormanlardan elde edilecek ürünlerin sanayide değerlendirmek için çalışma yapmak istiyoruz. Örneğin Kastamonu'da sanayi bazında değerlendirilmeyi bekleyen bir üryani eriği var. Bu gibi orman ürünlerini bu program  kapsamında girişimcilerimizin de katkılarıyla hayata kazandırmak istiyoruz" dedi.
KOBİ Uzmanı Sedat Sadioğlu, bu program için Kastamonu'nun yanı sıra Bolu'nun da pilot bölge olarak seçildiğini söyledi. Bolu'da dericilik üzerine çalışmalar yapmayı planladıklarını anlatan Sadioğlu, Kastamonu'da ise organik gıda ve el yapımı ev tekstili ürünlerine yönelik teşvikler sunarak KOBİ'lere yön vermeyi amaçladıklarını açıkladı.
KOSGEB tarafından hazırlanan ve 2009 yılında hayata geçecek olan programın amacı; aynı sektör ve aynı ürün için üretim yapma hedefi ile yola çıkan girişimcileri bir araya getirerek, eğitim, danışmanlık ve finansal yollarla güçlendirilmelerini sağlayarak, üretici olarak yetiştirilmesi olarak görülüyor.
Programı göre ilk 6 ayda programın hazırlık aşaması gerçekleşecek. İkinci 6 ayda ise eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Üçüncü 6 ay üretim için hazırlık ve dördüncü 6 ayda ise seri üretim ve satış yapılacak. Böylece proje üzerindeki çalışma 2 yıl içerisinde tamamlanacak.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 06:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?